Właśnie dotarłem do hotelu we Włocławku (z Olsztyna). Początkowo chciałem Cię po drodze odwiedzić, ale nie wiedziałem czy będziesz w klubie i sobie odpuściłem ...
Teraz oglądam Dromaderka z blaszkami Wojtka i nie mogę wyjść z podziwu !!!
Piękna robota !
Cały tydzień będę sobie pluł w brodę, że nie widziałem tego "na żywo" ...
przez SKYRAIDER » poniedziałek, 14 stycznia 2008, 20:37
Witaj
Już wcześniej na ten temat pisałem i wytłumaczyłem dlaczego !?
Niestety, nie da się go w tej formie nadmuchać i powiększyć, w skali 1:32 byłby o wiele większy i żadnych pojazdów nie szło by dopasować do dioramki.
Pozdrawiam
Marek
sorki ze ominalem ten post. Jasne. Ale szkoda bo 1/35 nie bardzo pasuje do typowych skali "lotniczych" ale tu juz chyba powtarzam poprzednie wypowiedzi Sledze postepy z duzym zainteresowaniem. Moze w przyszlosci PZL-106B w skali 1/32 albo 1/48 ? - pewnie jakies rysunki daloby sie wyciagnac ....
przez SKYRAIDER » poniedziałek, 14 stycznia 2008, 21:16
Grzegorzu
Też o tym pisałem, następny PZL 106 Kruk AS w 1:35. Miał ten sam silnik i śmigło co Dromader. Co potrzebujesz,? wal śmiało jak będę miał to nie ma problemu.
Marek
przez SKYRAIDER » poniedziałek, 14 stycznia 2008, 21:30
Na Kruka trzeba będzie poczekać z rok, a może trochę więcej. Chociaż nabrałem wprawy to jednak wykonanie "matki" do odlewu musi trochę potrwać. Kruk jest prostszy w budowie nie ma tych cholernych przetłoczeń na częściach sterowych tylko trochę na skrzydle, ale jednak !!
Namawiają mnie na zrobienie konwersji Dromadera Turbo. I CO JESZCZE ????
Marek