Nowy Topcolors Francja 1940

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Nowy Topcolors Francja 1940

Postprzez robmario » środa, 22 września 2010, 07:12

Nieskromnie awizuję nowy Topcolors Fighters over France 1940 zawierający malowania samolotów francuskich i niemieckich z kampanii francuskiej 1940 roku. Dodatkiem są trzy arkusze kalkomanii z oznaczeniami do wszystkich maszyn obecnych na kolorówkach. Wiecej szczegółów na stronie Kagero:
http://sklep.kagero.pl/product_info.php ... 4858e32a0d
Tutaj jeszcze okładka publikacji:
Obrazek
Jak zawsze witam Mariusz Łukasik
Obrazek
robmario

Reklama

Re: Nowy Topcolors Francja 1940

Postprzez Jaho63 » środa, 22 września 2010, 12:25

Znowu nie pokuszono się o odtworzenie wyglądu H-75A, żółta 30, nr. 130 - Camila Plubeau (8+6 zw.). :evil:
Zgodnie z dzisiejszą wiedzą, najskuteczniejszego pilota kampanii francuskiej. Jest zdjęcie tego samolotu, wprawdzie już z białym pasem Vichy, ale przynajmniej widać układ plam, można by pospekulować? Może następnym razem? :)
P.S. Podobno ta 30-ka, to była najczęściej używana przez niego maszyna w kampanii.
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Aleksander » środa, 22 września 2010, 13:28

To będzie moje następne "must have" - może mnie wreszcie zdopinguje do wyciągnięcia floty Armee de l'Air.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » środa, 22 września 2010, 17:27

Aż podskoczyłem.. a tu żadnego "polskiego" MB-151 :-|
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez Dominik » środa, 22 września 2010, 17:33

Chyba się skuszę, 3 Dewoitinki, mniam.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez robmario » czwartek, 23 września 2010, 06:46

Dopiero teraz zauważyłem, że w opisie na stronie Kagero brakuje jednej maszyny do której oczywiście też jest kalkomania. Według mnie to jedno z atrakcyjniejszych oznaczeń:
Curtiss Hawk 75A-2 (nr 183) marticule militaire U083 z Patrouille de DAT de Bourges, lotnisko Bourges, 5 czerwca 1940 r., pilot Lieutenant-colonel Marcel Haegelen.
Jak zawsze witam Mariusz Łukasik
Obrazek
robmario

Postprzez RAV » piątek, 1 października 2010, 20:46

robmario napisał(a):Nieskromnie awizuję nowy Topcolors...

Zamówiłem od razu. Minęło półtora tygodnia, w tym 8 dni roboczych, a przesyłki nie ma. Ciągle jest z Wami ten sam problem... Jak bierzecie za przesyłkę 20 zł, to przynajmniej zapewnijcie adekwatny standard... Przy aktualnym, utrzymującym się od paru lat podejściu do klienta, nigdy nie wiem, czy zamówione książki w końcu dostanę (kiedyś czekałem aż 2 miesiące), czy mam ich szukać gdzie indziej.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Dominik » niedziela, 3 października 2010, 12:44

RAV napisał(a):Jak bierzecie za przesyłkę 20 zł,

Właśnie. skąd taka wysoka cena za przesyłkę? Trochę z kosmosu wzięta.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » niedziela, 3 października 2010, 14:44

No nie jest najniższa, nawet jak na fakt, że to przesylka kurierska.
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Dominik » niedziela, 3 października 2010, 16:21

No właśnie, po co kurier? Ja tam wolałbym zapłacić za list polecony z 5 złotych - bo coś koło tego wynosi koszt za wysyłkę takiej pozycji listem poleconym ekonomicznym. Poza tym, wolałbym mieć możliwość wcześniejszej zapłaty na konto, ponieważ przesyłka pobraniowa to dodatkowy wydatek. A najlepiej by było gdyby Topcolors można było dostać w EMPIKach po cenie "okładkowej".

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Jostein » niedziela, 3 października 2010, 19:08

Dominik napisał(a):No właśnie, po co kurier? Ja tam wolałbym zapłacić za list polecony z 5 złotych - bo coś koło tego wynosi koszt za wysyłkę takiej pozycji listem poleconym ekonomicznym. Poza tym, wolałbym mieć możliwość wcześniejszej zapłaty na konto, ponieważ przesyłka pobraniowa to dodatkowy wydatek. A najlepiej by było gdyby Topcolors można było dostać w EMPIKach po cenie "okładkowej".

Otóż to właśnie!
Jostein

Postprzez Aleksander011 » poniedziałek, 4 października 2010, 06:21

RAV napisał(a):
robmario napisał(a):Nieskromnie awizuję nowy Topcolors...

Zamówiłem od razu. Minęło półtora tygodnia, w tym 8 dni roboczych, a przesyłki nie ma. Ciągle jest z Wami ten sam problem... Jak bierzecie za przesyłkę 20 zł, to przynajmniej zapewnijcie adekwatny standard... Przy aktualnym, utrzymującym się od paru lat podejściu do klienta, nigdy nie wiem, czy zamówione książki w końcu dostanę (kiedyś czekałem aż 2 miesiące), czy mam ich szukać gdzie indziej.

Ja się doczekałem, ale u mnie dodatkowo, książki były zniszczone...
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Postprzez RAV » poniedziałek, 4 października 2010, 09:37

Dominik napisał(a):wolałbym mieć możliwość wcześniejszej zapłaty na konto, ponieważ przesyłka pobraniowa to dodatkowy wydatek.

Jest możliwość zapłaty przelewem albo PayPalem, ale nie zmniejsza to kosztów przesyłki... Kiedyś były inne zasady i przelewem było taniej, ale jak mi Kagero kazało czekać po kilka tygodni, to się z tego wyleczyłem. Jak dasz płatność przy odbiorze, to bez problemu możesz anulować zamówienie i kupić gdzie indziej. Ja to przećwiczyłem dwa razy - w Jadarze książki kosztowały tyle samo, a przychodziły bardzo szybko.

Ja nie mam pretensji o to, że przesyłka jest tylko kurierem i kosztuje 20 zł, bo to jest podane do wiadomości przed zakupem i można zrezygnować, jak się komuś nie podoba. Ale jak się obiecuje dostarczenie w ciągu 7 dni roboczych, a trwa to w nieskończoność, a na dodatek status zamówienia nie jest aktualizowany, a na maile nie odpowiadają, to to jest zwyczajne olewanie klienta. I w tym układzie branie 20 zł za przesyłkę kurierską, która powinna być szybka i pewna, jest naciąganiem.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez GrzeM » poniedziałek, 4 października 2010, 09:45

Gdyby ktoś z kolegów kupił/kupował, a nie potrzebował wszystkich kalek, bardzo chętnie odkupię/zamienię kalki 1/72 do Devoitine Mumlera i Hawka Haeglena.
GrzeM

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie