Moderator: xenomorph
a jak myślisz napisał(a):-"Zadymka" - Sherman IB 3 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
-"Rokitniańczyk" - Sherman II 3 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
- "Radom II" Sherman hybrid 1C 2 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
- "Renifer" - Sherman III 2 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
- "Potop" - Sherman II - 2 szwadron Pułk Ułanów Karpackich
- "Żądło" - Sherman hybrid 1C2 3 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
- "Brawura" - Sherman III 1 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich
-"Grunwald" - Sherman I 1 szwadron Pułk Ułanów Krechowieckich

Poza tym wszystkim to "Grunwald" i "Rokitniańczyk" były u ułanów Karpackich a nie Krechowieckich...

Tomasz Mańkowski napisał(a):A co do modeli w 72-ce...
Sherman II - Dragon 7273 - M4A1 Sherman, Normandy 1944
Sherman III - Dragon 7288 - British Sherman Mk.III M4A2 lub Dragon 7305 M4A2 75mm PTO ( modele różnią się wieżyczkami kierowcy i pomocnika - w jednym są odlewane, w drugim spawane... Należało by dobrać - według zdjęć z literatury, a nie instrukcji Armo - jaki powinien być "Renifer" a jaki "Brawura" )
Sherman IB - tu jest kłopot... wprawdzie ukraiński UM zrobił M4(105 ) ale na podwoziu HVSS ( nr.375 ), więc bez przeróbek i "zapożyczeniu" podwozia z innego modelu się nie obejdzie...
Sherman napisał(a):Tomasz Mańkowski napisał(a):A co do modeli w 72-ce...
Sherman II - Dragon 7273 - M4A1 Sherman, Normandy 1944
Zgadza się, ino model w Naszym pięknym kraju prawie nie do kupienia. Albo z drugiej ręki albo z krajów trzecich ściągać trzeba.
Sherman napisał(a):Sherman I - Trumpeter 7223 - M4 Mid-Production Sherman
Kasztan. Zły kąt nachylenia przedniej płyty, widać na kilometr. Polecam kupić British Sherman III i zmienić płytę nadsilnikową i tylną ściankę wanny na odpowiednią dla M4
Sherman napisał(a):Co do serii od A do Z... Tom 2gi da się kupić, z 4tym są już poważne problemy ( miał niższy nakład który bardzo szybko się wyczerpał ). Co prawda Pan z Phantoma coś przebąkiwał o wersji elektronicznej... ale jakoś nie udało mi sie takowej nabyć.

a jak myślisz napisał(a):A co do fotek to po prostu myślałem, że może jakieś z nich są dostępne w internecie, no ale skoro pozostaje tylko od A do Z to zacznę się za tym rozglądać
a jak myślisz napisał(a):Na razie zamówiłem ... modele w pobliskim sklepie modelarskim.

Z ciekawości - co zamówiłeś?
Tylko 7700 fotek do przejrzenia...
a jak myślisz napisał(a):Z ciekawości - co zamówiłeś?
Te zestawy które Pan podał wcześniej

To gdzieś je znalazł...![]()
![]()
Sherman prawdę pisał - z Dragonami ( przynajmniej w Warszawie ) krucho...
Akurat te, które Cię zainteresowały, są w zasadzie wyprzedane...
a jak myślisz napisał(a):Znaczy podałem listę znajomemu panu co tam sprzedaje i powiedziałem żeby się za nimi porozglądał jak będzie jechał po towar...

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości