Po kolei

arthur_szu napisał(a):Czy plecak na zapasowym kole, z pałatką i saperką M1910, to nie jest przypadkiem plecak M41 stosowany przez Piechotę Morską? Jeżeli tak to pasuje do BRO jak śwince siodło

Co się tyczy pomalowania saperki M-43 (składana, za lewym tylnym kołem) to trzonek zwyczajowo był pomalowany w takim samym kolorze jak saperka czyli Olive Drab. Zastanawia mnie też ciekawy sposób zamontowania manierek - przy zastosowanym w nich typie montażu nie dałoby rady zamontować ich na Willysie, w taki sposób jaki przedstawiłeś na zdjęciach. To samo tyczy się dopięcia manierki (pokrowca) do musette bag'a. Swoje oporządzenie pożyczyłem koledze, więc będę posiłkował się zdjęciami z neta:
Widok na musette bag'a (torba polowa, zaadaptowana np. przez spadochroniarzy jako plecak doczepiany do szelek M36) - jak widzisz z boku musette'a nie ma żadnego zaczepienia (tu jako torba polowa z tzw. GP strap)
Jak widzisz nie ma nigdzie otworów do zaczepienia hakowego montażu...
Co Do M1 GP Ammo bag'ów na bokach Willys'a - nie miały z tyłu żadnego paska do montazu a jedynie boczne - u Ciebie ich brak

[kolorystycznie to wersja późniejsza, w OD7 - wcześniejsze był w OD3 - taki jak musette powyżej]
Mógłbyś powiedzieć lub pstryknąć jakieś foto karabinu snajperskiego na masce ? Chyba nie domalowałeś w nim rączki przeładowania albo tak mi się wydaje na zamieszczonych zdjęciach

To Springfield, Garand (M1C / D ?) czy jakiś zdobyczny?

Do obładowania Jeepa użyłem części z zestawu Verlindena 1/35 US LVT (A4) Stowage & Sandbag Armor więc bardzo możliwe że plecak na zapasowym kole to model M41.Jest to moja pierwsza praca z okresu WWII US i nie bardzo się znam na tych tematach więc mogłem popełnić błąd ale nie chciał bym juz go zmieniać ,zresztą nie mam na co ,wiec niestety tak musi zostać. Może po prostu BRO zajuchcili gdzieś taki plecaczek i go dopięli do Willysa

Trzonek saperki M 43 się przemaluje
Manierki i ammo bag'i montowałem w ten sposób posiłkując się zdjęciami z tej strony
http://www.missing-lynx.com/gallery/usa ... erman.html Jest to do przerobienia wiec nie powinno być problemu .Proszę tylko o podpowiedź jak te manierki można doczepić? Karabinek snajperski - hmm... Wydaje mi się że to Mauser i pochodzi z zestawu Tamiya - German Infantry Weapons ale głowy uciąć sobie nie dam

Rączka rzeczywiście do domalowania

rollingstones napisał(a):Proszę Cię powiedz jaki był stan prac na datę rozpoczęcia konkursu. Nie chciał bym aby ktoś pózniej miał pretensję że praca została przyjęta w wysokim stopniu zaawansowania. Jeśli stan na dzień otwarcia to był ten Jeep jak pisałeś wcześniej to nie ma problemu. Wystarczy mi twoje słowo, nie będę się bawił w dedektywa

bo w tym konkursie bawimy się a nie kłócimy.
W dniu 2010-09-10 14:52:00 Jeep wyglądał tak
Hosted on FotkiStan prac na dzień dzisiejszy jest taki jak na ostatnich zdjęciach. Jeep czeka na kalki robione na zamówienie i dopiero po ich nałożeniu będzie brudzony i podniszczony. Ostatnie zdjęcie zrobiłem 2010-09-13 01:08:30 Podobnie jest z podstawką .Stan taki jak na ostatnim zdjęciu a zrobione było 2010-09-19 06:23:28
Wszystkie zdjęcia z produkcji można zobaczyć na
http://public.fotki.com/sternik/inne/jeep-francja/Mam nadzieję ,że się łapię ale jeżeli nie ,to proszę o przeniesienie postu do działu z dioramami poza konkursem .
matejson napisał(a):A ja bym Cię poprosił o wstawienie zdjęć zgodnie z regulaminem.

I tu nie bardzo wiem o co chodzi

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o wielkości zdjęć .Zdjęcia są w rozmiarze 800x600, czyli tak jak większość zdjęć w innych postach i taki rozmiar podaje bezpośrednio strona, na której są zamieszczone jako code for forums. Jeżeli są za duże to będę wklejał tylko linki, bo musiałbym umieszczać je na innej stronie, a tego bym nie chciał robić, bo album na fotki.com mam opłacony na najbliższe 3 lata .