przez mnowogro » poniedziałek, 18 października 2010, 11:30
Cześć Radku,
Kruppa składało się całkiem miło. Nie przypatrywałem się zgodnościom części z fotkami tego sprzętu, więc poprawiłem tylko trzy poręcze, dodałem obejmy na kilofy i obejmy na "deski".
Pojazd ma bardzo ładnie odwzorowane podwozie. Przy niewielkiej pracy pewnie można by się pokusić o wykonanie niewielkiego uchyłu w tylnych ośkach.
W zestawie jest kierowca wozu, złozyłem go sobie, nawet jakoś tam pasuje do całości, ale jeszcze nie wiem czy go tam umieszczę.
Co do PAK-a, to przyznam że powininem onitować ramiona działka, ale ponieważ projekt ma być bardziej relaksacyjny - pominąłem to, i jedynie dodałem od siebie mechanizm blokujący działo w położeniu marszowym oraz dodałem obejmy na wycior. Przez jakiś czas myślałem nad dwubarwnym camo na działku - instrukcja mówi że oprócz zielonego mógł być zastosowany jakiś piaskowy.
Całość chciałem umieścić w roku 41 lub 42 - w 42 to nawet Krupp mógłby się załapać na dwubarwny kamuflaż, i w zestawie z dwu lub trójbarwnym działem mógłby być czymś rzadko spotykanym.