Będą mi potrzebne dwa małe koła: węższe do wózka transportowego i trochę szersze do tyłu kombajnu oraz duże koła z "rolniczym" bieżnikiem do przodu,tak jak na zdjęciach.

Lewy napisał(a):...tylko, że nie mam do tego tokarki, ani czegoś co mogło by ją zastąpić.

mr.jaro napisał(a):Hmm, nawet glupiej wiertarki nie masz gdzie pozyczyc?
Wytoczyc chyba byloby najszybciej.
piotr dmitruk napisał(a):Jak duże są te wielkie, może można dobrać opony z jakiejś zabawki (samochodzika terenowego), a felgi wytoczyć?
Jaho63 napisał(a):Jeśli nie muszą być idealne, to też szukałbym tylnych wśród zabawkowych, wszelakich tracków, traktorów.
Grzegorz2107 napisał(a):http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=24908&postdays=0&postorder=asc&highlight=wid%B3owy&start=105
Lewy napisał(a):Dzięki, taki sposób budowy jak w tej relacji był by najlepszy, potrzeba jest tylko tokarka. Spróbuję się skontaktować z autorem tego modelu, może mógł by mi pomóc.
.
Grzegorz2107 napisał(a):Na upartego nie jest potrzebna tokarka. Z wiertarką w uchwycie też można sobie dać z tym radę. W ostateczności można też wycinać pojedyncze plastry cyrklem , potem je skleić i obrobić. Tokarka wszak znacznie proces przyspieszy. Materiał też jest dowolny: Plastik, drewno, karton.
Grzegorz2107 napisał(a):Na upartego nie jest potrzebna tokarka.
Grzegorz2107 napisał(a):Tokarka wszak znacznie proces przyspieszy. Materiał też jest dowolny: Plastik, drewno, karton.
Kuba P. napisał(a):Ja bym prosił o prosty tutorial pt. "Jak mając Dremela / Proxona ze standardowym futerkiem toczyć elementy z plastiku" i się nie zgrywam tylko poważnie pytam. Mam od cholery rzeczy do poprawienia czy zrobienia od nowa.

Kuba P. napisał(a):Ja bym prosił o prosty tutorial pt. "Jak mając Dremela / Proxona ze standardowym futerkiem toczyć elementy z plastiku" i się nie zgrywam tylko poważnie pytam. Mam od cholery rzeczy do poprawienia czy zrobienia od nowa.
mr.jaro napisał(a):[- male elementy mozna zamocowac na srubce, wieksze trzeba dodatkowo przykleic. .
Grzegorz2107 napisał(a):Zakup minitokarki, to mój plan od czasu, kiedy obejrzałem tę relację z wózkiem widłowym.
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości