rafal_dr napisał(a):Czy po prawiej stronie wieży w czołgu "322" nie powinny być dodatkowe odcinki gasienic tak jak po lewej???
Ano powinny, ale patrzą na zdjęcie wygląda, że były założone mniej więcej tylko do wysokość peryskopu ładowniczego.
Moderator: xenomorph
rafal_dr napisał(a):Czy po prawiej stronie wieży w czołgu "322" nie powinny być dodatkowe odcinki gasienic tak jak po lewej???
Marek Jaszczołt napisał(a):rafal_dr napisał(a):Czy po prawiej stronie wieży w czołgu "322" nie powinny być dodatkowe odcinki gasienic tak jak po lewej???
Ano powinny, ale patrzą na zdjęcie wygląda, że były założone mniej więcej tylko do wysokość peryskopu ładowniczego.

rafal_dr napisał(a):Masz Marek zdjęcie wieży 322 z prawej strony?

rafal_dr napisał(a):
Fotki ciekawe, zwłaszcza ta z nr 301 zatopionym w błocie i nr 123 stojącym dalej
Marek Jaszczołt napisał(a):rafal_dr napisał(a):
Fotki ciekawe, zwłaszcza ta z nr 301 zatopionym w błocie i nr 123 stojącym dalej
Tak tylko 301 nie jest z tej jednostki - tylko zasobnik pochodzi z czołgu 507 patrz wątek na TIF
Przy okazji w TIC jest zdjęcie 321 z prawej strony (pod którym załamał się mostek), gdzie widać założone gąsienice na wieży.

Marek Jaszczołt napisał(a):Przy okazji w TIC jest zdjęcie 321 z prawej strony (pod którym załamał się mostek), gdzie widać założone gąsienice na wieży.

rafal_dr napisał(a):Skleiłem Opla Blitza z ładunkiem amunicji na pace (pokażę na forum później). Mam też kilka Panter w szafie.
Marek Jaszczołt napisał(a):rafal_dr napisał(a):Skleiłem Opla Blitza z ładunkiem amunicji na pace (pokażę na forum później). Mam też kilka Panter w szafie.
Batalion tygrysów to nie tylko czołgi ale i pojazdy pomocnicze, należące do Panzer-Werkstatt-Kompanie i z takim oznakowaniem z 507 Blitz by pasował
rafal_dr napisał(a):To samo godło batalionu na błotniku Opla? Pytam, ponieważ na ciężarówkach się niestety nie znam

rafal_dr napisał(a):Czy Opel Blitz, ze wsparcia 507 batalionu może być malowany w kolorze Panzergrau?
rafal_dr napisał(a):I drugie ale dotyczy malowania samego tygrysa. Czy na bazowej farbie Dunkelgleb mają być wężyki w kolorze brązu, czy takie mazy, jak podaje instrukcja malowania z Bison decals?
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości