Panowie Myszka Miki jeździla podobnym, a wielu producentów wózków dziecięcych czerpało natchnienie dla swoich projektów z tej ponadczasowej bryły. Łukasz przeglądałem tą stronę jest co robić, Hauler produkuje zestaw PE do tego modelu, ja wykorzystam to co w pudełku. Co do koloru IJN Tamiya sugeruje kolor TS66 lub XF75 - szary marynarki Kure arsenal, ja Komatsu malowałem Gunze H-337 szaro-niebieski. Dziękuje za zainteresowanie i Pozdrawiam maciej
Linia tego pojazdu jest rewelacyjna, po prostu oczu nie można oderwać Pierwszy raz zobaczyłem ten samochód kilka lat temu i od razu bardzo mi się spodobał, ale nie interesowałem się nim od strony modelarskiej, bo i temat nie mój, a i w mojej ulubionej "siedemdwójce" pewnie go nie ma, ale jak zobaczyłem Twoją relację to natychmiast podjąłem decyzję o zakupie. Chwilkę zastanawiałem się tylko którego wybrać, Hasegawa czy Tamiya. No i wygrała Tamka.
Lampi jakie elementy są na wspomnianej przez Ciebie blaszce? Czekam na ciąg dalszy (aczkolwiek nie popędzam)
Faktem jest, że nie spotkałem Kurogane w skali 1/72, jakaś firma produkuje w 1/35, ale w Polsce nie znalazłem.
łsobota napisał(a):jakie elementy są na wspomnianej przez Ciebie blaszce?
Tutaj jest link do strony Haulera http://www.hauler.cz/ W dziale AFV elementy fototrawione 1:48 znajdziesz zdjęcia Kurogane z blaszkami. Są elementy drzwi, mocowanie dachu i inne pierdoły. Jak będę montował w barwach korpusu marynarki to zamówię do niego komplet.
Widzę, że Twój Kurogane powoli nabiera kształtów i barw, co cieszy mnie niezmiernie, bo raz, że jest na co popatrzeć, a dwa wczoraj odebrałem swój egzemplarz (kupiony po bardzo atrakcyjnej cenie 27 „peelenów”) i za niedługo się za niego wezmę. Przy okazji dzięki za linka do blaszki Haulera. Obejrzałem ją i na pewno daruję sobie jej zakup. W swoim egzemplarzu dorobię kilka drobiazgów we własnym zakresie. Będą to pedały, coś pomanipuluję przy drzwiach, popracuję nad tylną częścią oparć foteli, może zajmę się także kierunkowskazami i wycieraczkami.