Witam Brać Modelarską,mam nadzieję że wszyscy dłubiący w polistyrenie wiedzą co zacz IPMS.
Nad modelarzami „latającymi” opiekę sprawuje Aeroklub, nad „szkutnikami” pochyla się miłościwie LOK, „ zaś ”redukcyjniacy” traktowani są przez nich a zawłaszcza przez aeroklub z przymrużeniem oka – ot tacy niegroźni „sklejacze”.
Dobrze by było skończyć z tym stanem i stworzyć organizację która będzie sprawowała nad nami opiekę i dawała nam wsparcie.
Wiem, wiem, wielu z Was „dłubie” w domu i nigdzie póki co się nie wybiera, no cóż może kiedyś, wszak przecież zaglądacie na to forum.
Czy wiesz dlaczego tu zaglądasz?
Szukasz tu kontaktu z innymi „dłubaczami”, szukasz czasami porady lub masz gotową receptę i chcesz się nią podzielić. I to jest wirtualny IPMS
IPMS Świdnica proponuje stworzenie takiej organizacji tylko że w „realu”, na forum piszesz posty ukryty za nickiem i często nie zdajesz sobie sprawy czy ten komu odpowiadasz czy podpowiadasz to „gość” z innego końca polski czy może z sąsiedniego bloku czy podwórka.
Realny IPMS daje Ci szanse poznania Twojego dłubiącego sąsiada i może zdecydujecie się razem na spotkanie przy szklaneczce czy kuflu w knajpce na rogu.
To jaki stworzymy nasz Polski IPMS zależy od nas, na świecie IPMS-y funkcjonują i nikt się temu już nie dziwi. Ludzi tworzących „cudeńka” z dużym udziałem tworzyw sztucznych nie wzbudzają zainteresowania z uśmieszkiem politowania, ale traktowani są poważnie bo to co wielu z nas robi to naprawdę oprócz olbrzymiej wiedzy z zakresu historii i technologii to również umiejętności ocierające się o sztukę i to przez duże S.
Zapraszam zatem na stronę
http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=60 znajdziecie tam aktywne druki deklaracji i zabierzmy się za tworzenie IPMS Polska/Poland.