Z wielką przyjemnością wystartuję w tutejszym konkursie z kultowym już modelem Toyoty jakim jest Celica V generacji w nie byle jakiej wersji bo GT-Four.
"Piąta, uważana za najbardziej udaną, generacja modelu produkowana w latach 1989-1994. Celica V została zbudowana na płycie podłogowej oznaczonej symbolem T180. Otrzymała też zupełnie nowe, rasowe, sportowe nadwozie, po raz ostatni wyposażone w podnoszone światła. W 1992 roku Toyota wypuściła na rynek najsłynniejszą limitowaną wersję Celiki – GT-4 Carlos Sainz edition. Wyprodukowano ją na cześć hiszpańskiego kierowcy, który z Celiką zdobył w 1990 roku rajdowe mistrzostwo świata. Od podstawowego modelu auto odróżniało się innym przodem i tylnym spoilerem. "
Mój model jest budowany o wypraski Tamiyi, oraz części waloryzacyjne takich firm jak Eduard [pasy, siatki], Modeler's [zapinki, itp], Crazy Modeler [wycieraczki], Scale Motorsport [CF], Gunze [chemia], a reszta wyjdzie w praniu.
Oto in-box:

Wnętrze po wstępnej przymiarce:

Rozwiązanie łączenia klatki z wnętrzem jest fatalne:

Fotele przed:

Fotel po:

Na tę chwilę tylko tyle.
Ps co mogę zrobić aby białe elementy nie wychodziły o żółtym zabarwieniu? Balans bieli mam najoptymalniejszy [światło żarowe], a dalej jest jak jest.