Toyota Celica GT-Four - Tamiya 1:24 - OPEN [?]

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Toyota Celica GT-Four - Tamiya 1:24 - OPEN [?]

Postprzez fliper_nx » poniedziałek, 6 grudnia 2010, 20:54

Witam kolegów. ;o)

Z wielką przyjemnością wystartuję w tutejszym konkursie z kultowym już modelem Toyoty jakim jest Celica V generacji w nie byle jakiej wersji bo GT-Four.
"Piąta, uważana za najbardziej udaną, generacja modelu produkowana w latach 1989-1994. Celica V została zbudowana na płycie podłogowej oznaczonej symbolem T180. Otrzymała też zupełnie nowe, rasowe, sportowe nadwozie, po raz ostatni wyposażone w podnoszone światła. W 1992 roku Toyota wypuściła na rynek najsłynniejszą limitowaną wersję Celiki – GT-4 Carlos Sainz edition. Wyprodukowano ją na cześć hiszpańskiego kierowcy, który z Celiką zdobył w 1990 roku rajdowe mistrzostwo świata. Od podstawowego modelu auto odróżniało się innym przodem i tylnym spoilerem. "

Mój model jest budowany o wypraski Tamiyi, oraz części waloryzacyjne takich firm jak Eduard [pasy, siatki], Modeler's [zapinki, itp], Crazy Modeler [wycieraczki], Scale Motorsport [CF], Gunze [chemia], a reszta wyjdzie w praniu.

Oto in-box:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wnętrze po wstępnej przymiarce:
Obrazek
Rozwiązanie łączenia klatki z wnętrzem jest fatalne:
Obrazek
Fotele przed:
Obrazek
Fotel po:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na tę chwilę tylko tyle.

Ps co mogę zrobić aby białe elementy nie wychodziły o żółtym zabarwieniu? Balans bieli mam najoptymalniejszy [światło żarowe], a dalej jest jak jest.
"I gotta thank the Lord !!" :)
"Gdy Subaru slajdem tnie dzika chuć ogarnia mnie, a gdy Misiek zatnie bok orgazm jest o krok" :D
fliper_nx

Reklama

Re: Toyota Celica GT-Four - Tamiya 1:24 - OPEN [?]

Postprzez Macio4ever » poniedziałek, 6 grudnia 2010, 23:01

W fotografii mocny nie jestem ale spróbuj mocniej doświetlić i zrobić auto WB lub ustawić bialy na czymś co białe jest. Model ciekawy, chetnie popatrzę.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez przemekgksw3 » wtorek, 7 grudnia 2010, 17:11

Ooo fajnie że jesteś :D Rozumiem że model będzie w wersji rajdowej, czy planujesz coś innego? Bo jakoś nie mogłem się doczytać.
W każdym razie powodzenia życzę ;o)
Cuore sportivo!
Obrazek
przemekgksw3

Postprzez MesserDesign » wtorek, 7 grudnia 2010, 21:42

No zapowiada się ciekawie - mam nadzieję że pomysł na malowanie zostanie wcielony w życie :)

Pozdrawiam
MesserDesign
MesserDesign

Animal Planet

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat