Ferrari F60 Tamiya 1/20

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Ferrari F60 Tamiya 1/20

Postprzez WestBikers » sobota, 11 grudnia 2010, 11:19

przemekgksw3 napisał(a):Nie ma to jak nic nie wnoszący do tematu post :mrgreen: , ale muszę powiedzieć że świetnie to wygląda.

:?:

Kolejny symboliczny upload:

Element tylnego zawieszenia pomalowany czarnym pół połyskiem Gaia

Obrazek

i na to srebrny metalizer Gunze

Obrazek

reszta elementów tylnego zawieszenia wraz z silnikiem również już pomalowane, teraz pozostało mi okleić to karbonem

Obrazek

zabrałem się również za podłogę, ponieważ etap, kiedy będzie mi potrzebna zbliża się wielkimi krokami. Dokleiłem wszystkie elementy, które w rzeczywistości tworzą jedną całość, łączenia pokryłem CA, ślady po wypychaczach zaszpachlowałem szpachlówką Gunze. Teraz czeka mnie szlifowanie, malowanko i mozolne oklejanie tych obłych kształtów karbonem :-|

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poskładałem też przednie zawieszenie (jeszcze bez hamulców), łatwo nie było, trochę baboli mi przez to powstało i na tym etapie zacząłem traktować ten model jako poligon doświadczalny, niestety jest mnóstwo rzeczy, które chciałbym poprawić, ale nie ma za bardzo możliwości ku temu. Liczę jednak, że z każdym kolejnym modelem będzie tylko lepiej :D

Obrazek

Obrazek
WestBikers

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Kazik » sobota, 11 grudnia 2010, 11:56

Nie jestem fanem modeli F1 ale zaglądam tutaj regularnie i co raz bardziej mnie wciąga.
Widzę że zaawansowane technologie F1 m.in. drobne elementy i dużo włókien węglowych są dość wymagające dla modelarza.
Czekam na ciąg dalszy.
Tak trzymaj.
Powodzenia!
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez zmorka » sobota, 11 grudnia 2010, 21:21

Może jak bedziesz walczył z hamulcami to przyda Ci się fotka mojego autorstwa :) , wprawdzie nie jest to Ferrari ale jak przeglądałem inne bolidy to są do siebie zbliżone, na zdjęciu jest Red Bull
[url=http://www.iv.pl/][img]http://www.iv.pl/images/42104395172997577100.jpg[/img
strasznie trzymasz nas w napięciu ze swoim modelem, chciałbym go zobaczyć już w galerii :)
zmorka

Postprzez WestBikers » niedziela, 12 grudnia 2010, 09:40

zmorka napisał(a):Może jak bedziesz walczył z hamulcami to przyda Ci się fotka mojego autorstwa :) , wprawdzie nie jest to Ferrari ale jak przeglądałem inne bolidy to są do siebie zbliżone, na zdjęciu jest Red Bull
Obrazek
strasznie trzymasz nas w napięciu ze swoim modelem, chciałbym go zobaczyć już w galerii :)

Wielkie dzięki za fotkę - przyda się na pewno, ale przy kolejnej budowie tego bolidu w wersji rozłożonej i z numerem 3, z którym jeździł Felipe Massa (upss, wypaplałem :P )
Galeria już niedługo - w końcu Bytom w lutym :mrgreen:
WestBikers

Postprzez WestBikers » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 22:20

Mała aktualizacja

Doszła "wieżyczka" z kamerką oraz boczne wloty powietrza

Obrazek

Podłoga przeszlifowana i psiknięta podkładem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Silnik wraz ze skrzynią biegów psiknięty czarnym Gaia, skrzynia oklejona już karbonem

Obrazek

Obrazek

W podkładzie są również wszystkie elementy przednich hamulców, a także dwa elementy tylnego skrzydła.
WestBikers

Postprzez Mr. Headshok » wtorek, 28 grudnia 2010, 10:41

Piknie Panie!!!
Pozdrawiam,
Tomasz Koebsch
Mr. Headshok

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat