Faktycznie, zdjecia sa swietne, ale mnie cisnie sie takie oto pytanie.
Grecy zmobilizowali Dromadera w kamasze, czy moze u nich cywilne samoloty lataja z kokardami na skrzydlach ?
Ten samolot co jest pokazany w dolnym linku ma kokardy i nie wiadc na nim cywilnej rejestracji.
A i dobity jest jak typowy samolot szturmowy Czarek.
Cześć Chyba jest jak mówisz, ale nie mam pojęcia dlaczego. Być może ze względu na ich specyficzne warunki i częste pożary, łatwiej wydać rozkaz niż prosić cywila ażeby poleciał. HGW do czego oni go używają lub czarterują. Dam Ci namiary e-mail na Greka i po angielsku możesz się z nim dogadać i wypytać bo to jest ciekawe. Marek
Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 czerwca 2009, 00:18 przez SKYRAIDER, łącznie edytowano 3 razy
ladnie !
Pamietam jak w czasie pokazow dla klienta w PZL Okecie jeden z pilotow doswiadczalnych wyrabal Krukiem B w stojanke przy hangarze PZL. Skasowal chyba wilge i cos jeszcze przy okazji. Nie widzialem bezporednio wypadku (tylko go slyszalem )ale swiadkowie powiedzieli ze wyszedl z kabiny i powiedzial "k....c" Uziemiony na pare miesiecy ale caly i zdrowy. Kabiny bylo dobrze policzone na takie okazje . Niestety wtedy nie mzona bylo robic zdjec. Technologia budowy platowca rolniczego byla scisle tajna Pewnie do dzis sa znaki :Zakaz Fotografowania" na budynku PZLa
przez wojtek_fajga » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 17:40
Dromader wzbogacił się o kolejne blaszki. Tym razem są to panele dostępowe do instalacji wewnętrznych, rury spustowe i wlot powietrza z lewej strony kadłuba.
przez SKYRAIDER » niedziela, 27 stycznia 2008, 00:08
Nawet w skali 1:48, bo nigdy nie wiadomo co do głowy przyjdzie modelarzowi.
Fotel na zdjęciu będzie jutro, Wojtek go wstawi. Teraz mam trochę papierkowej roboty i związany z tym duży stres więc mała przerwa. Wojtek tak wysoko poniósł sobie poprzeczkę że ja za nim nie nadążam. Na razie wyposażenie wanny pilota musi poczekać, Wojtek chciał już drzwi ale musi poczekać. Dzisiaj się widzieliśmy, uzgodniliśmy odpoczynek i BASTA !!!!
W zestawie żywicznym będą też tablice ale odlane z żywicy z zaznaczeniem zegarów.
Do usłyszenia w przyszłym tygodniu, czyli w lutym.
przez wojtek_fajga » niedziela, 27 stycznia 2008, 12:10
piotr dmitruk napisał(a):Wojtek, przeskaluj to na 72, mam wrażenie, że może się przydać.
A co, a co?
Przeskalowanie na 72 nie wystarczy, niektóre elmenty, a szczególnie otwory nie wytrawią się poprawnie. Trzeba będzie trochę poprzerabiać, uprościć. Ale oczywiście do zrobienia .
Witam
Dzięki Kuba za słowa uznania, ale potrzebuję pomocy !!
Poszukuję śmigła trzy łopatowego od Corsair F4 w skali 1:32 !!!!
Jeżeli ktoś ma takie niepotrzebne śmigło proszę o info.
Wanna kabiny pilota od Dromadera w gumosilu, jutro będę wyjmował, tablice przyrządów
gotowe. Zostają drzwi i przednia szyba.
Zaczynają się pojawiać modele samolotów w skali 1:35, " czas na zmiany "
Fieseler Fi 156 A-0/C-1 Storch
Tristar 1:35 Scale Kit No. 35034
CB 35018 Piper Cub L4H "Rosie the Rocketer" 1:35 "Bronco Models"
Pozdrawiam
Marek
przez SKYRAIDER » poniedziałek, 11 lutego 2008, 18:13
Witam Tak jak zapowiedziałem, ciąg dalszy po ciężkich bojach. Kabina, tablice i drzwi do M-18. Zdjęcia nie najlepszej jakości ale widać to co trzeba zobaczyć. Muszę kupić statyw do aparatu. Tablice osobno, pomalowane czarnym półmatem.
Pozdrawiam Marek
Ostatnio edytowano wtorek, 17 lutego 2009, 21:38 przez SKYRAIDER, łącznie edytowano 2 razy