Witam,
Dziękuje za zainteresowanie
Co do kolorystyki - plan miałem od początku - jaki - zobaczycie już niebawem
Jak poprzednio zapowiadałem - powstawanie pochyłu. W tym modelu nie ma dwóch wahaczy, jest tylko jeden + górne mocowanie amortyzatora. Aby zrobić nastaw, zaślepiłem przewidziane przez producenta mocowanie - prętem polistyrenowym 2mm, a następnie wywierciłem nowe mocowania - bliżej środka. W ten prosty sposób uzyskałem nastaw przednich kół.

Zawieszenie też już na stałe przyklejone z podwoziem ( podczas jego montażu powstała rysa na podwoziu - do poprawki ).

Wnętrze.
Kolorystyka wnętrza to czerń i biel. Założenie było takie aby nie wyglądało ono na nowe i piękne. Dlatego na białe elementy poszedł ściemniający wash. Na fotelu kierowcy i desce rozdzielczej do wyretuszowania zostało kilka kropeczek - jakieś syfki mi się dostały do satynowego lakieru. Makro ujawniło nierówność linii podziału po pogłębianiu na boczku drzwiowym - trudno - tak już zostanie. Zarówno deska, boczki jak i fotele dostały kalki "prodrive by sparco" dla ich ożywienia.
Fotele jeszcze będą miały malowane/oklejane tyły.

No i chyba to na co czekali wszyscy - malowanie.
Całe malowanie nadwozia podzieliłem na 7 etapów. Każdy z etapów będzie się składał z 2-3 faz. Postaram się faza po fazie i etap po etapie robić foty co i jak.
Etap 1Etap ten dotyczyć będzie przodu. W fazie pierwszej pomalowałem kastę własna mieszanką bieli i piaskowej. Jest to baza pod kolejne kolorki, które będą stanowiły fazę drugą.

Kolor jest delikatnie przekłamany - w rzeczywistości jest jaśniejszy.
Jakie to będzie malowanie i co będzie dalej, dowiecie się w kolejnych etapach
ps - włoski i pyłki na elementach wnętrza są luzem - nie zdążyłem ich zdjąć przed zdjęciami
Pozdrawiam
MesserDesign