AMG Mercedes SLK 230 + Mercedes SLK WALD

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: AMG Mercedes SLK 230 + Mercedes SLK WALD

Postprzez Kazik » czwartek, 17 stycznia 2008, 17:44

Na hlj czy u hiroboya to w ofercie może i jest dużo ale dostępnych jak byś sobie tylko popatrzył to może 1/3 i to raczej ze skrajnych rozmiarów. Co do robienia "po niemiecku" dlatego raczej tak nie będę robił bo praktycznie większość tuningowanych niemieckich samochodów jest w tym stylu. Zalatuje nudą.
A co do tych felg to widzę ogólne zniechęcenie bo kółka nie błyskają chromem i wymagają trochę pracy, taaaak?! :P
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Reklama

Postprzez INsejn » czwartek, 17 stycznia 2008, 23:37

Kazik napisał(a):A co do tych felg to widzę ogólne zniechęcenie bo kółka nie błyskają chromem i wymagają trochę pracy, taaaak?! :P

Nie, tu chodzi o to, że te kółka co pokazałeś to są kiepskiej jakości. Pomijając fakt, że są głównie kierowane do samochodów WRC, GT, DTM itd. Na dodatek w porównaniu z Fujimi czy Aoshima(które wyglądają lepiej) są droższe. Ja mam doświadczenie z felgami różnych producentów i radzę Ci lepiej wybrać Fujimi OZ niż te z żywicy. No ale to Twój wybór i pieniądze :D
Łukasz
Obrazek
INsejn

Postprzez wuen » piątek, 18 stycznia 2008, 08:27

Felgi "trzymają poziom" ale "opony" to już masakra jakaś ... wyglądają jak wywinięte na lewą stronę - lepsze by wyszły gdyby np. wyciąć kawałek przewodu gumowego, sfazować krawędzie i skalpelem wyciąć bieżnik
człowiek bez pasji to producent g...
wuen

Postprzez Kazik » piątek, 18 stycznia 2008, 12:53

INsejn napisał(a):...są głównie kierowane do samochodów WRC, GT, DTM

No właśnie! Napisałem przecież wyżej, że bardziej chciałbym nadać przeróbkom charakter agresywny zbliżony do DTM lub GT. Więc raczej świadomie zaproponowałem taki zestaw felg.
Co do ceny to jest ona w granicach 15-17$ czyli wcale nie jest tak strasznie i raczej kierowałem się tutaj dostępnością felg niż ceną. Zgadzam się, że te z Fujimi czy Aoshimy są zdecydowanie lepsze tyle, że ciężko mi je znaleźć, jako dostępne gdziekolwiek.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez INsejn » piątek, 18 stycznia 2008, 13:59

Kazik napisał(a):No właśnie! Napisałem przecież wyżej, że bardziej chciałbym nadać przeróbkom charakter agresywny zbliżony do DTM lub GT.

Mi nie chodzi o sam styl felgi, bo tak naprawdę są one również oferowane do cywilnych. Chodzi mi o to, że ten producent akurat specjalnie pod modele rajdowe zaprojektował felgi. Więc pewnie można się spodziewać problemów z zamocowaniem bo mogą mieć bolce w środku jak fele Tamiyi. A zawieszenie w Fujimi akurat pod tym względem ciężej zmieniać aby dostosować do tamiyowskich felg.
Łukasz
Obrazek
INsejn

Postprzez Kazik » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 23:13

Ok!
Czekam na osiemnastki, jak przyjdą to po przymiarkach wezmę się w końcu za karoserię. Tymczasem w pierwszych obróbkach są fotele i inne drobiazgi. Oprócz tego powstają od podstaw lusterka, bo wymyśliłem że będą w takim stylu.
Obrazek
już niebawem fotki.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez RMK » wtorek, 22 stycznia 2008, 00:04

Czekam i czekam na jakiś update, ale doczekać się nie mogę. :P Sam dłubie tego merca :D, póki co mogę tylko powiedzieć że nie podoba mi się że usunąłeś znaczek z przodu...
RMK

Postprzez INsejn » wtorek, 22 stycznia 2008, 01:26

Te lusterka to szczerze powiedziawszy nie widzą mi się w niemieckim wozie. Bardziej pasują do JDM. No chyba, że robisz tego Merca na wyścigówkę. Coś na wzór DTM(klatka, kalki) :)
Łukasz
Obrazek
INsejn

Postprzez Kazik » środa, 23 stycznia 2008, 22:12

Zmartwię chyba jednego z kolegów
Obrazek
druga "gwiazda" też znikła. Nawet chciałem ją zachować ale siatka jest do wymiany a że znaczek wchodził prawie na zderzak to niestety jest nie do odratowania raczej.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez xenomorph » środa, 23 stycznia 2008, 22:16

No, teraz zaczyna wyglądać ;o)

A tak serio, to może uda Ci się zastąpić to ładnym znaczkiem z blaszki, może ktoś ma
na zbyciu jeden emblemat ?!

Owocnej pracy :)
Obrazek
Jarosław Rzemiński
xenomorph

Postprzez RMK » środa, 23 stycznia 2008, 23:39

No i teraz jak dla mnie to profanacja, jeżeli nie znajdziesz odpowiadającej gwiazdy, będzie wyglądał bezpłciowo :( Niedługo wrzucę swoją relacje z budowy tego cuda, tylko ja nie mam pakietu AMG (może to i lepiej ? :roll: ).
RMK

Postprzez Kazik » sobota, 26 stycznia 2008, 11:17

Mały kroczek do przodu.
Fotele
Obrazek
Obrazek
jeszcze nie całkiem gotowe. Zastanawiam się czy nie za dużo tej alacantry ;o) tj. zastanawiam się czy może na przebiegających centralnie pasach tak zostawić a resztę potraktować czarnym semi-gloss.
A tutaj boczki
Obrazek
które również dostaną jeszcze przynajmniej jeden kolor i trochę karbonu.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez Kazik » niedziela, 27 stycznia 2008, 16:15

Boczki drzwi jeszcze po paru zabiegach
Obrazek
Obrazek
karbon wyszedł dosyć jasno :? Chyba go potraktuję smokiem z tamiya.
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Postprzez RMK » niedziela, 27 stycznia 2008, 19:27

Wnętrze wygląda fajnie ;) Fajnie ten carbon wyszedł, tylko rzeczywiście mógłbyś go przyciemnić.
RMK

Postprzez koksik750 » niedziela, 27 stycznia 2008, 21:19

A gdzie czerwone wstawki w boczkach? :-/ Skoro fotele mają elementy czerwone, myślałem, że w boczkach też się zaczerwieni troszeczkę :->
Obrazek
koksik750

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat