Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.
przez molu1990 » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 13:29
witam wszystkich. poszukuję "przepisów" na wykonanie drzewek i ziemistych podłoży do dioramek w skali 1:35. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.
-
molu1990
-
przez Yantom » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:11
Proponuję prześledzić na forum wątki warsztatowe dioram a na pewno znajdzie kolega wszystkie potrzebne informacje. Można też skorzystać z Payo-poradników i prasy modelarskiej. Każdy modelarz ma swoje preferencje i nie wiadomo co będzie koledze odpowiadać.A najlepiej to założyć wątek warsztatowy i rozpocząć budowę własnej dioramy.
-

Yantom
-
przez molu1990 » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:17
przeglądanie tego zajmie mi wieki.
Jak mam budować dioramę jak niewidem jak??
Właśnie nie wiadomo co mi spasuje, dlatego to co mi będzie odpowiadało wprowadzę w czyn.
Gazety?? hmmmm nie w każdym numerze piszą o tym co mnie interesuje a nie mam miejsca w domu na bibliotekę.
prosił bym o KONKRETNE posty i w TEMACIE
-
molu1990
-
przez rollingstones » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:23
zerknij w moje warsztaty - tam jest krok po kroku zwykle. Mpoże ten styl Ci się spodoba
płotka
-

rollingstones
-
przez molu1990 » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:25
właśnie ze względu na pana posty założyłem sobie konto na tym forum. kupiłem klej do terakoty i dziś będę testował sposób o pisany przy budowie pantery.
-
molu1990
-
przez sternik » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 21:58
Proponuje też poczytać np. tutaj
viewtopic.php?f=234&t=12610 . Generalnie powinieneś przestudiować cały dział dioram bo można znaleźć naprawdę interesujące patenty na wykonanie różnych rzeczy. Osobiście po zalogowaniu się na tym forum przez kilka dni czytałem po kolei wszystkie działy a interesujące mnie tematy kopiowałem do worda żeby mieć w razie czego pod ręką

.
-

sternik
-
-
Powrót do Dioramy - warsztat