B-2 Stealth Bomber

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

B-2 Stealth Bomber

Postprzez zip-studio » wtorek, 28 grudnia 2010, 17:36

Witam na początku pragnę się przywitać z racji tego że to mój pierwszy post.
Szukałem na forum i nic nie znalazłem na temat wyżej wymienionego modelu i poszukuję jakiś informacji na temat modelu Revell 1:144 może ktoś go składał i posiada jakąś relację z budowy i końcowy efekt???
Z góry dzięki :)
zip-studio

Reklama

Re: B-2 Stealth Bomber

Postprzez zip-studio » czwartek, 30 grudnia 2010, 11:41

Pomoże ktoś ??? :cry:
zip-studio

Postprzez erkamo » czwartek, 30 grudnia 2010, 12:16

Parę lat temu widziałem ten model przed i po sklejeniu. Zewnętrzne linie podziałowe, niewielka ilość części, ale efekt końcowy bardzo przyzwoity. Duża oszczędność miejsca w gablotce, bo to w końcu 1:144. ;o)
Niestety nie posiadam żadnych fotek.
Jeśli zastanawiasz się nad zakupem, to chyba nie masz zbyt dużego wyboru i, moim zdaniem, nie zrobisz wielkiego błędu.
Pozdrawiam

erkamo.

"...Protest Chin przyczyną rozwiązania ONZ, zadłużenie USA..., sprzedaż Alaski dla..." - Juliusz Machulski - wizjoner czy fantasta?
erkamo

Postprzez zip-studio » piątek, 31 grudnia 2010, 07:27

Dzięki za odpowiedz nie zastanawiam się nad kupnem bo go już mam dostałem na prezent :mrgreen:
Szkoda że nikt nie ma żadnych materiałów na ten temat myślałem że będę mógł podpatrzeć co nie co
zip-studio

Postprzez erkamo » piątek, 31 grudnia 2010, 14:13

Nie ma za bardzo się co oglądać, na to co ewentualnie robili inni. Przy zachowaniu czystość prac i podstawowych zasad modelowania, model ten jest samosklejalny. Nasz kolega LucasHS budował na "modelworku" model w 1:48. Można tam co nieco podpatrzeć. ;o)
Pozdrawiam

erkamo.

"...Protest Chin przyczyną rozwiązania ONZ, zadłużenie USA..., sprzedaż Alaski dla..." - Juliusz Machulski - wizjoner czy fantasta?
erkamo

Postprzez Lucas HS » piątek, 31 grudnia 2010, 14:21

W 1:72 ;-)
Obrazek
Lucas HS

Postprzez erkamo » piątek, 31 grudnia 2010, 14:24

Faktycznie :lol: . Był taki byczy, że skale mi się pomerdały :->
Pozdrawiam

erkamo.

erkamo

Powrót do Lotnictwo - warsztat