Co wybrac ?

Inkubator, tutaj rodzą się tematy godne przesunięcia do FAQ - prawd objawionych. Dyskutujemy na temat technik, narzędzi i chemii modelarskiej.

Co wybrac ?

Postprzez longtom » sobota, 8 stycznia 2011, 21:35

Witam szanowne grono modelarskie.Wiem że to dziwne i może nie jest to miejsce na to, ale mam pytanie . co koledzy by doradzili zakup Bronco Models Land-Wasser-Schlepper czy tez ten sam pojazd ale w wydaniu firmy Hobby Boss. Mam duży dylemat dotyczący tego zakupu, ma to być dla mnie prezent urodzinowy od mojej pani , a ja coś nie mogę się zdecydować,dlatego proszę was o opinie .Longtom
longtom

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Co wybrac ?

Postprzez Aleksander » niedziela, 9 stycznia 2011, 18:27

W zeszłym chyba roku (albo w 2009) było porównanie obu pojazdów w którymś z numerów Fine Scale Modeler - pamiętam je, choć nie jestem "pancerniakiem" ani wielbicielem skali 1/35. Spróbuję poszukać (choć to może potrwać), ale spróbuj może sam zalogować się na ich stronie www.finescale.com i poszukać - jest szansa na obejrzenie archiwum.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez luck1985 » niedziela, 9 stycznia 2011, 18:45

Różnica 100% między firmami - HB za 130zł , Bronco 240-260zł :O Masakra.
W numerze 25 super model Andrzej Żak popełnia model HB 82430.Ocenia go na 4 gwiazdki z pięciu , jakość , spasowanie - dobre , klei się przyjemnie.
Nie wiem czy jest płacenia dodatkowej stówy za firme <mysli> Kupił bym za to jeszcze jakiś model ;)
luck1985

Postprzez tomek_chacewicz » niedziela, 9 stycznia 2011, 20:17

luck1985 napisał(a):Nie wiem czy jest płacenia dodatkowej stówy za firme

Jakbyś zaczął szpachlować te wszystkie ślady po wypychaczach w HB to byś chyba inaczej mówił.. :P a tak wogóle to jest jedna z podstawowych różnic obu modeli.
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez Tomek » niedziela, 9 stycznia 2011, 22:23

Tomek

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje