Tak jak pisałem zamieszczam warsztat dwóch modeli firmy IBG.Modele które będę budował to: Fiat 508/III Ambulans oraz Fiat 508/III "Łazik" - wersja wczesna. Jako pierwszy pójdzie na warsztat Łazik.
Foto z http://www.allegro.pl
Nazwa zestawu: Fiat 508/III "Łazik" wersja wczesna,
Producent: IBG Models,
Nr katalogowy: 72007,
Liczba i rodzaj elementów: 80 elementów z szarego tworzywa na dwóch ramkach z czego 65 elementów potrzebnych do wykonania tej wersji, 1 element z przezroczystej folii,
Schematy malowań: Polski Fiat 508/III Łazik wersji wczesnej z niezidentyfikowanej jednostki broni pancernej Wojska Polskiego: cały pojazd w kolorze oliwkowozielonym.
Ramka z elementami podstawowymi do wszystkich wersji Fiatów,

Ramka do konkretnej wersji,

Kalkomania do jednej wersji malowania oraz szyba wykonana z przezroczystej folii,

Detale:

1.1
Początki prac skupiły się na montażu podwozia, które przez delikatność elementów takich jak resory czy ośki, nie należy do łatwych. Należy zachować ostrożność przy wycinaniu wyżej wspomnianych części. Jutro jeszcze czeka mnie wklejenie wału napędowego. Po ukończeniu podwozia.Po odstawieniu podwozia aby klej dobrze spoił tworzywo zabrałem się za tylni kufer, przykleiłem go do podłogi a następnie dałem trochę szpachli aby pozbyć się śladu łączenia dwóch elementów.

Przepraszam za fotki, jutro zrobię lepsze w świetle dziennym