To spęczanie nożem, to technologia jak najbardziej zachodnia. W latach jeszcze 70-tych XXw. powstawały modele z takim sposobem montażu kół u FROGa i Airfixa.
I to była niezawodna technologia
To spęczanie nożem, to technologia jak najbardziej zachodnia. W latach jeszcze 70-tych XXw. powstawały modele z takim sposobem montażu kół u FROGa i Airfixa.
drabik napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Poza tym, miło wiedzieć, że nie zostałem sam na "placu boju".
Jarku, na pewno nie zostaniesz sam. Czas może pomyśleć nad jakimś konkursem dla wielbicieli starych modeli? Z nagrodami, żeby nie było tak tylko dla idei.
Jestem zaI to jest już nas trzech przynajmniej
drabik napisał(a):No tak... Jarek - nie zawężaj - a gdzie w tym wszystkim miejsce dla wyrobów samolotopodobnych typu IŁ 2m3 tudzież RWD 6?
spiton napisał(a):Model fajny, zdjęcia fajne, tylko to "vintage"..
Pamiętam, jak moje koleżanki, z różnych szkół, przed klasówką zawsze żaliły się, że są nieprzygotowane , a potem dostawały dobre oceny. Tak to trochę wygląda. Taka asekuracja, że gdyby ktoś miał jakieś uwagi, to jest napisane jak byk VINTAGE.
Coś bym zrobił z tym wlotem powietrza do silnika. Bo wygląda kiepsko.
spiton napisał(a):Model fajny, zdjęcia fajne, tylko to "vintage"..
Pamiętam, jak moje koleżanki, z różnych szkół, przed klasówką zawsze żaliły się, że są nieprzygotowane , a potem dostawały dobre oceny. Tak to trochę wygląda. Taka asekuracja, że gdyby ktoś miał jakieś uwagi, to jest napisane jak byk VINTAGE.
Coś bym zrobił z tym wlotem powietrza do silnika. Bo wygląda kiepsko.
Rafal napisał(a): I był jeszcze taki Hurricane, który kadłub miał 2x za wąski w rzucie z góry.
dewertus napisał(a):Rafal napisał(a): I był jeszcze taki Hurricane, który kadłub miał 2x za wąski w rzucie z góry.
A stateczniki miał od.... Spita.

Milos Varak napisał(a):Witam
Mam tego Hurricane`a z Lotni sklejonego, tak jak fabryka dała, bez malowania i szpachlowania. Pokazałem go na innym forum, ale mod mi temat przeniósł do Hyde Park`u. Jakby co to mogę się nim tutaj pochwalić.
JGucwa napisał(a):Witaj Milos również na tym forum! Fotkę poglądową tego Hurricane'a możesz śmiało zamieścić, ale aby dołączyć do projektu gupowego, musiałbyś go rozebrać i skleić od nowa.![]()
Chyba, że masz jeszcze jakiś zestaw, którego korzenie sięgają przed 1985 r.?
P.s.
Nie widzę możliwości, abyś w tym projekcie nie uczestniczył
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości