Kuba P. napisał(a):Wygląda całkiem przyzwoicie. Chińczycy są coraz lepsi w tym kopiowaniu, chociaż nie wiem kogo tutaj mogli skopiować?
...
Ależ Jakubie, rosjanie a w zasadzie rosyjscy uczeni kiedyś wymyślili ponaddźwiękowy samolot pasażerski i nikt w całym obozie demoludów ich nie podejrzewał o kopię, a w ChRL lata mnóstwo samolotów rzekomo ich pomysłu pod wdzięcznym nazwami w języku chińskim "bardzo podobnych" do rosyjskcih myśliwców i transportowców, jeździ u nich także najszybsza kolej magnetyczna którą "wymyślili"razem z Niemcami itd.
Ok. tak to widzę:
Ktoś w Ukrainie dał ciała i tyle,bo pomijając pracowitość chińczyków nie wierzę w ich pomysły w 100%, przy ich skali piractwa i złodziejstwa praw autorskich, nic mnie nie zdziwi.
Dodanie blachy i drabinki z ryflowanymi stopniami( to ciekawe) to taki 'autorski " pomysł - plusik.
Jest jeszcze silnik, w środku , kiedyś w obudowie robiła to jakaś amerykańska firma w żywicy , tutaj trzeba powiedzieć uczciwie jak tego komuś nie zap...., to odwalili kawał dobrej roboty.
Konkluzja - poczekajmy na recenzję z ICM i zobaczymy jak bardzo są podobne.
A jeżeli za jakiś czas puszczą resztę MPMu HiPM czyli He-100, albo Bv141 to też mnie nie zaskoczą.