matejson napisał(a):Mała prośba...
Czy ma ktoś na zbyciu/odsprzedać jakąś figurkę niemieckiego czołgisty. Pz III będzie z otwartym włazem dowódcy i w tamtym miejscu chciałbym umieścić tą figurkę. Np. jakiś Preiser może to być.
Dziękuje Panzer'owi za figurkę i wszystkim, którzy proponowali mi pomoc w tej kwestii.
Miałem mały przestój, ale wracam do budowy. Dokończyłem kleić M3 LEE. Spodziewałem się czegoś lepszego po modelu Mirage. Niektóre części powykrzywiane; strasznie duże kanały wlewowe, na których usunięcie minęło trochę czasu. Ze składalnością kadłuba też było różnie. Ku miłemu zaskoczeniu nie było problemów z klejeniem gąsienic, świetnie łapią się CA. Jak widać dodałem lufy ABER, poręcze z drucika oraz coś co ma przypominać Browningi.
Maszyna na mojej dioramce jest lekko ustrzelona - nawierciłem otwór po pocisku oraz ślady po nitach które miały wystrzelić po uderzeniu. Gąsienica ma być docelowo zerwana i ułożona mniej więcej tak jak widać to na zdjęciu. Właz z drugiej strony z boku kadłuba jest dodatkowo lekko uchylony. Nie będę domniemywał czy tak mogło się stać itd. Na pewno nie będę robił wraku.
Jak widać dodatkowo postawiłem chatkę, a właściwie jakąś jej część. to dopiero początek. Dach wykończę na końcu, a przy ścianie może postawie jakiś szałas, latrynę lub coś innego.

Teraz dobiorę kilku pieszych pozorantów i zabiorę się za wykańczanie terenu. Powinno być już z górki.
Pozdrawiam,
M.