Opis modelu
Popularne Famo w wydaniu Revella jest tanim (33zł - 35zł) modelem a także bardzo dobrze zdetalizowanym. W kwestie wymiarów nie wchodzę bo nie mam planów i mnie to nie interesuje. Model posiada ładnie odwzorowane koła, gąsienice, czy detale kabiny i paki. Gównie jakieś 3 lata temu kupiłem ten sam model tyle, że z pługiem i części były identyczne jak w tym modelu. Czyli czysto i ładnie odlane - delikatne nity oraz inne detale. Szkoda tylko, że chłopcy Revellowcy zamiast silnika dali coś podobnego do wielokąta. Silnik ten jest do wymiany lub walorki własnej. Jest to chyba jedyny minus tego zestawu. Model pewnie nie dorównuje modelowi "Tramka" lecz jest i tak bardzo ładny oraz jak wspomniałem ma dużą ilość detali. Co ciekawe model jest duży jak na skalę 1/72. Ma 11 cm długości.
In-box
W pudełku znajdziemy 5 ramek z jasno pisakowego tworzywa, kalkomanie umożliwiająca na wykonanie modelu w wybranym z dwóch wariantów malowań.
- 11. Panzerdivision, Wjasma / Ostfront, Oktober 1941.
- Sturmgeschütz-Lehrbatterie 901, Ostfront, Februar 1943.
Do modelu jest dołączona także przeźroczysta, sztywna folia która jest o wiele lepsza od szyb z plastiku. Co ciekawe wymiary szyby to 30mm x 6mm, a pasek z którego mamy wyciąć tą szybkę ma 20cm x 2cm. Czyli mamy duuuży zapas na kolejne modele.

Skala według producenta to 5/5 czyli model z duża ilością części - i tak jest bo model ma ich 153.

Malowanie przewiduje takie:

Części