Bardzo mi się kompozycja podoba. Jedna z lepszych jakie widziałem. Super trafiona. Mam nadzieje, że czołg nie będzie przejawiał tendencji lewitacyjnych.
Dzięki. Czołg nie jest wklejony jeszcze. Głębiej "siadał" nie będzie(tyle co go docisnę i wlepię), od frontu po ciemniejszej stronie wystają głazy i na nich stoi. Piotr, zmiany będą jednak niewielkie .
RJ napisał(a):Głębiej "siadał" nie będzie(tyle co go docisnę i wlepię), od frontu po ciemniejszej stronie wystają głazy i na nich stoi.
Szkoda. Przy takim położeniu ze 2/3 masy idzie na tą zewnętrzną gąsienice i układ jezdny, który w Twojej dioramie zupełnie nie układa się za terenem. Czyli lewituje. Pozbawiasz kompozycje efektu masy, która w przypadku czołgu jest moim zdaniem istotna. Może się niepotrzebnie wcinam, ale jestem fanem tej kompozycji i chciałbym , żeby była jak najlepsza.
Wydaje się to niemożliwe, ale jednak... z każdą pracą Twoje figury są jeszcze lepsze. Tutaj twarze naszych wojaków po prostu powalają. Światłocień, który już widać jest doskonały - naprawdę widać z której strony światło pada na żołnierzy. Super!
Nie będę oryginalny ale podpisuję się pod tym co napisał kolego powyżej. Gdybyś kiedyś np. miał pomysł by zrobić SBS malowania figurek, to nie opieraj się tym myślom. Głód wiedzy doskonałego malowania figurek na forum jest ogromny.
Reszta też jest perfekcyjna i jest na czym się wzorować. Bacznie obserwuję.