Mirage III CJ EDUARD 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Mirage III CJ EDUARD 1:48

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 3 marca 2011, 17:17

kugelblitz napisał(a):Myślę że jednak dobrym pomysłem jest trzymanie tego forum z daleka od polityki, nawet w Hyde-Parku nie mówiąc o wątkach stricte modelarskich. Zmiana tego stanu rzeczy na pewno skończy się źle.

:arrow: RH
No i teraz wątek jest rozmydlony przez poboczny. Nie mam praktycznej możliwości oddzielenia zdań tyczących się modelu, od tych innych, a jeśli wymiana zdań się zaostrzy, wyrzucę wszystko lub zamknę wątek z Twoją szkodą.
Jeżeli w ogóle planujesz rozwijanie tego typu dyskusji, zrób to proszę w oddzielnym wątku w Hyde Parku
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez RH » czwartek, 3 marca 2011, 17:24

Adam Obrębski napisał(a):
Jaho63 napisał(a):No, ale ta sytuacja nie jest tak jednoznaczna. Ciekawe czy byłbyś tak zdecydowanym przeciwnikiem radykalnych kroków, jakby na ulicach naszych miast notorycznie ginęli ludzie w zamachach?

Cena okupacji... no ale... model mi się bardzo podoba, nawet że czysty to mi nie przeszkadza. Efektowne malowania mieli Żydzi.

W realu bardziej jest zuzyty ,nie jestem mistrzem obiektywu ,robie na Automacie to i efekt jest mizerny , :(
A co do modeli z pod znaku gwiazdy Dawida to jeszcze będzie parę tych lataczy w przyszłości ;o)
RH

Postprzez ROMAN » czwartek, 3 marca 2011, 21:09

Świetne malowanie i bardzo dobre jego zobrazowanie.

Podoba mi się.

A co do polityki, każdy model w malowaniu wojennym ma kontekst polityczny. Robiąc modele i je malując względem historii nie ustrzeżemy się polityki. Ale dobrze, że dywagacje polityczne Piotr wykolegował tam gdzie być powinny.
ROMAN

Postprzez Robert Thorz » czwartek, 3 marca 2011, 22:12

Całkiem ładny Mirage. Podoba mi się subtelne, nieprzesadzone cieniowanie. Przydało by się kilka szczegółów obfocic aby lepiej ocenic Twoją pracę. Sam też walczę z tą materią i jestem ciekaw jak u Ciebie wyglądało spasowanie elementów wlotu powietrza z połówkami kadłuba.

Pozdrawiam
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
http://www.ipmspolska.org.pl/
Robert Thorz

Postprzez RH » piątek, 4 marca 2011, 12:44

Robert Thorz napisał(a):Całkiem ładny Mirage. Podoba mi się subtelne, nieprzesadzone cieniowanie. Przydało by się kilka szczegółów obfocic aby lepiej ocenic Twoją pracę. Sam też walczę z tą materią i jestem ciekaw jak u Ciebie wyglądało spasowanie elementów wlotu powietrza z połówkami kadłuba.

Pozdrawiam

Niestety nie obyło sie bez szpachli .trochę zdziwiony jestem że Eduard tak to fatalnie dopasował .albo wina leży w tworzywie które zbyt się skurczyło.
Teraz natomiast walcze z konwersją ,zobaczymy co z tego wyniknie :oops:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
RH

Postprzez Georg01 » piątek, 4 marca 2011, 18:28

Co do śladów zużycia na samolotach izraelskich to bardzo ciekawy temat. Na pokazach w Radomiu kilka lat temu Były izraelskie Baazy i wygladały jak nówki z fabryki. Nawet zapytałem pułkownika IDF czy je myli ze względu na przylot do Radomia. Odparł, że zawsze w takim stanie utrzymują samoloty, nie tylko na pokazy. Dlatego delikatnie cieniowanie, bez ostrych śladów zużycia i zabrudzeń na Miragu przekonuje mnie. Ładnie to wygląda i dość realistycznie oddaje sposób utrzymania samolotów IDF.
Georg01

Postprzez MARIO » środa, 9 marca 2011, 20:20

Czy ktoś wie jak były uzbrajanie 3 w czasie jonkipura? Jakie rakiety?
MARIO

Postprzez Frosty » czwartek, 10 marca 2011, 00:49

Głównie Shafrir 2 i AIM-9D
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli