Jedna figurka zrobiona. Nie przemalowałem jej. Drobne poprawki, stonowanie cieni wg mnie przyniosło efekt. Mordka następnej się maluje. Zaczęty też jest Dingo. Model fajny, plastik trochę mniej fajny.
Kolejne parę fotek z produkcji. Postęp niewielki ale zawsze. Pokleiłem trochę elementów wnętrza, pojawił się zaczątek podstawki i rozpocząłem malowanie drugiego załoganta. Może ktoś jakieś ma wskazówki co do malowania jego? Tzn jak pomalować żeby był lepszy od poprzedniego ?
Szału nie ma ale coś tam idzie do przodu. Dingo aktualnie wygląda jak furmanka, pomalowałem drugiego załoganta no i bruk kładziemy. Te wystające kawałki plastiku będą obłożone korkowymi cegiełkami.
Kolejna mała aktualizacja. Tym razem poznęcałem się nad wnętrzem. Baza malowana ciemnozielonym Gunze i cieniowane z aero tym samym ciemnozielonym rozjaśnionym kaczojajecznym, także z Gunze. Detale malowane z pędzla farbami Vallejo Light green i tymże zielonym rozjaśnionym kolorem Ivory. Filtr Tensocromami Sand i Earth i następnie wash MiGowski. Dojdzie jeszcze fading, jakiś suchy pędzel po detalach, obicia i pewnie trochę pigmentów. Koła brudzone wynalazkami AK o nazwach Earth Effect i Fresh Mud wymieszanymi z żywicą akrylową MiGa i rożnymi śmieciami typu drobne korzonki, roztarte liście, ziemia do kwiatków. Musze jeszcze zdecydowanie popracować nad siedzeniem (tym sznurowanym). MiniArt zrobił je totalnie płaskie i ciężko uzyskać jakiś fajny efekt.
Ogólnie szału nie ma z figurkami. Ale jest nieźle. A ryjki to żadna filozofia wszakże bo używam do ich malowania zestawu, do malowania skóry firmy Life Color. No i zgodnie z instrukcją załączoną na pudełku jadę sobie kolorkami. Jedynie może tyle podpowiem, że oprócz bazowych kolorów czyli podstawowego i pierwszych cieni, reszta jest nakładana w stanie dość rozwodnionym co pozwala kontrolować "płynność" warstw i nie tworzy nam się groteskowa maska.
Jak widać wnętrze przygotowane do zamknięcia. Dorzuciłem obicia i trochę syfu. Mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko skończyć tego karalucha i zabrać się za dioramkę.