Model raczej będzie w całości z pudełka. Chyba tyle na początek bo co tu wiele pisać

Kazik napisał(a):Masz kilka kabelków do zrobienia to nie jest trudne. Wystarczy kawałek małego wiertełka i uchwyt.
No i spawy na wydechu też można zrobić.
Powodzenia
warjat napisał(a): Spawy to chyba z rozciągniętej nad ogniem ramki i CA można ładnie zrobić
wuen napisał(a):warjat napisał(a): Spawy to chyba z rozciągniętej nad ogniem ramki i CA można ładnie zrobić
Spawy fajnie wychodzą z rozcieńczonej szpachlówki nakładanej cienkim pędzelkiem albo z kleju CA nakładanego wykałaczką - wygląd jest bardzo zbliżony do oryginalnych.
Fred-k2 napisał(a):Oj wybrałeś piękny model, sam go chciałem kupić więc postaraj sięZajrzyj sobie do mojego warsztatu z YZR500 (ta sama klasa, ten sam okres, też z pudła robiony) może coś tam pomocnego podpatrzysz. Trzymam kciuki
Kazik napisał(a):No ale dawaj coś dawaj bo się głucha cisza coś robi!!!

warjat napisał(a):
Chyba będę musiał kupić podkład w słoiczku bo z puszki to mi jakoś za mocno leci i elementy są jakieś takie "zalane", następnym razem spróbuję bardziej z daleka psikać, może będzie lepiej.

siara1939 napisał(a):warjat napisał(a):
Chyba będę musiał kupić podkład w słoiczku bo z puszki to mi jakoś za mocno leci i elementy są jakieś takie "zalane", następnym razem spróbuję bardziej z daleka psikać, może będzie lepiej.
Zawsze mozna psiknac z puszki do kubeczka plastikowego przez rurke do napojow i przepuscic podklad przez aerograf.
Kazik napisał(a):Gdybyś próbował spuszczać z puszki podkład to pamiętaj że po spuszczeniu musi się dobrze odgazować. Było na ten temat gdzieś na forum więc trzeba poczytać.

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości