Nowości z OW Kagero i Kagero Publishing

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

Re: Nowości z OW Kagero i Kagero Publishing

Postprzez skala72 » czwartek, 10 marca 2011, 21:22

Grzegorzu popieram! Bardzo dobrze, że napisałeś to co napisałeś. Jesteśmy narodem samych narzekaczy, i z byle igły robimy widły (chyba tak to szło). Proszę zwrócić uwagę ile płacicie za zakup za granicą, opłaty nie są tam niskie, a dochodzi jeszcze opłata za przelew bankowy (walutowy np. 8 zł. i opłata za sam przelew 0,50 gr. do 5 zł). Ja wolę zamówieć w Kagero za 20 dyszki i wiem, że pozycje wydawnicze przyjdą w całości w kartonowym opakowaniu, wiadomo, jak ktoś chce kupić jeden egz. to zapłaci jak za kilka, ale to już jego prywatna sprawa i niech nie pisze, że drogo, jeżeli tak, to niech zamówi 10 egz.
Nie każdy musi robić zakupy w sieci, może z łaski swojej pójść na piechotę (pojechać, dojść, tracić czas itd..). Ja robię zakupy w e-sklepach spożywczych, nie muszę łazić i się pocić po markecie, tracić nerwów i targać się później przez miasto i kląć w żywy kamień że jest korek i wnieść to wszystko do domu, robi za mnie to pracownik firmy i już, ale ja wiem, że za to zapłacę drożej.
Jeżeli 20 zł. jest dla ciebie za dużo, poproś kogoś aby kupił i wysłała tobie zwykłą pocztą, przesyłka wyniesie ok. 12 zł (+/-). trzepa również pamiętać, że trzeba pójść, kupić pismo, zapakować je (dobrze), wystać się swoje na poczcie itd... to kosztuje.
Proszę abyście przestali narzekać i marudzić, popatrzcie przez okno, jak ładnie, no nie ;) Finito.

A jak wam sie podoba nr. 1/2011 SM ?? Bo mnie bardzo :mrgreen:
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Reklama

Postprzez Dominik » czwartek, 10 marca 2011, 21:30

To jak to jest, że zakup (przykładowo) u Pokątnego to 9 złotych za paczkę? Ja sam czasami coś wysyłam i uwierzcie mi, wysyłka jednej książki nie wynosi 20 złotych, tylko 5-6. Nie rozumiem tez polityki wydawnictwa, które nie umożliwia wpłaty na konto z góry. Jedyna opcja to przesyłka za pobraniem. Owszem, gdy kupuje się kilka (kilkanaście) pozycji to 20 złotych rozkłada się na nie. Ale ilu z nas kupuje wszystko co wydaje Kagero (czy inne wydawnictwo)? Mnie osobiście interesuje tylko kilka tytułów na krzyż - teraz czekam na Topcolors dotyczące Spita Vb. I niestety będę musiał dużo zapłacić za taką zachciankę.

Pozdrawiam
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez skala72 » czwartek, 10 marca 2011, 21:41

Posłuchajta (ale nie Bary Łajta), jeżeli 20 zł. to dużo, to nie piszcie tego na forum i nie wylewajcie łabędzich łez właśnie Tu, tylko napiszcie do wydawnictwa KAGERO aby zmieniło "politykę" względem sposobu płacenia i kosztów wysyłki z nim związanych. Tam pracują ludzie i zapewne zrozumieją to i wezmą pod rozwagę i nie jest powiedziane, że nie zostanie to zauważone. Co da to narzekanie na forum, bo moim zdanie Gucio da. Prowadzę firmę i wiem jakie są koszty z wiązane z wysyłką i nie trzeba mi tego tłumaczyć, ale nie wysyłam w kopertce po najniższym koszcie, ponieważ mała konwersja żywiczna może ulec zniszczeniu i płacisz za wysyłkę od 8,50 do 13,50 zł. Raz już tak zrobiłem, pod wpływem próśb itd.. i traf chciał, że ktoś na poczcie postawił na tym TV i szlak trafił (zaoszczędzono 2 zł). Piszcie, to wydawnictwo ma wiedzieć, a nie uzytkownicy tego forum.
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Aleksander011 » piątek, 11 marca 2011, 13:33

jest jeszcze jedna metoda i to bardziej skuteczna, wystarczy mianowicie zakupić nowe publikacje KAGERO w innym sklepie internetowym, gdzie koszty wysyłki są niższe, ja kupuję w .....hobby ,ceny są takie same, przesyłka tańsza i jeszcze rabacik tam mam :))
Modelarza poznać po tym jak kończy ,a nie zaczyna
Obrazek
Aleksander011

Postprzez dewertus » piątek, 11 marca 2011, 14:03

GrzegorzS napisał(a):Teraz jak nie dodają do części publikacji to znowu pretensje że nie dodają.

Grzegorz, czytaj proszę ze zrozumieniem - gdzie napisałem (lub ktoś napisał) że mam pretensje do Kagero za rezygnację z dodatków do publikacji??? Napisałem, że w publikacjach, które były w nie stadardowo wyposażone owych dodatków nie otrzymałem. Są w ofercie Kagero pozycje, w przypadku których jest podana informacja o braku dodatku - i OK, zamawiając wiem że go tam nie będzie...

Cichociemny napisał(a):A zgłosiłeś brak do wydawnictwa?

Nie bardzo mogłem - przesyłka doszła do mnie pod moją nieobecność (została odebrana przez żonę), braki stwierdziłem dopiero po kilku-kilkunastu dniach gdy miałem więcej czasu na spokojne zapoznanie się z zawartością, więc wysyłanie reklamacji w takim przypadku skazane jest na odmowę...

Najbardziej "boli" mnie pozbawianie rodzimego klienta publikacji w polskiej wersji językowej i w "polskim standardzie cenowym" - wiem, że mogę sobie zamówić wersję angielską, ale 19 Euro to 76 PLN!!! wobec średniej kwoty 20PLN w polskich odpowiednikach tej serii.

Dominik napisał(a):Nie rozumiem tez polityki wydawnictwa, które nie umożliwia wpłaty na konto z góry. Jedyna opcja to przesyłka za pobraniem.

To akurat nie jest przeszkoda... wystarczy zadzwonic lub wysłać maila do Kagero i okazuje się, że są elastyczni w tym temacie... kilka razy płaciłem już przelewem.
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez Cichociemny » piątek, 11 marca 2011, 21:48

dewertus napisał(a):Nie bardzo mogłem - przesyłka doszła do mnie pod moją nieobecność (została odebrana przez żonę), braki stwierdziłem dopiero po kilku-kilkunastu dniach gdy miałem więcej czasu na spokojne zapoznanie się z zawartością, więc wysyłanie reklamacji w takim przypadku skazane jest na odmowę...

Więc jednak. Nie dałeś szansy na naprawienie błędu wydawnictwu, ba, nawet ich nie poinformowałeś, ale ponarzekać na publicznym forum to już owszem.
Cichociemny

Postprzez dewertus » sobota, 12 marca 2011, 02:06

Cichociemny napisał(a):Nie dałeś szansy na naprawienie błędu wydawnictwu, ba, nawet ich nie poinformowałeś, ale ponarzekać na publicznym forum to już owszem.

Jak tak lubisz mędrkować to zamów coś u dowolnego wydawcy, pokwituj odbiór przesyłki i po kilkunastu dniach napisz do niego, że Ci czegoś brakuje..., na koniec daj znać jaką otrzymałeś odpowiedź.

Jeśli już na coś narzekam, to po raz kolejny to powtórzę (może mam to wyboldować :roll: ): to na pozbawianie rodzimego klienta publikacji w polskiej wersji językowej i w "polskim standardzie cenowym".
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Postprzez Cichociemny » sobota, 12 marca 2011, 02:24

W rzeczonym Kagero zamawiałem wielokrotnie i w przypadku jakiegoś błędu zawsze w moim przypadku dało się dogadać, bo dziwnym trafem po drugiej stronie też był człowiek. No ale trzeba spróbować, a nie bezpodstawnie rzucać kategorycznymi stwierdzeniami.

Ale więcej już nie piszę, bo jak mi tu od razu wyskakujesz z "mędrkowaniem" to widzę że nie warto.
Cichociemny

Postprzez skala72 » sobota, 12 marca 2011, 23:55

Ja poczekam teraz na odpowiedź czy dało się "załatwić" niższą cenę za wysyłkę w wydawnictwie. Trzeba jeszcze pamiętać o jednym. Wydawnictwo jest od wydawania i dostarczania swoich pozycji do punktów sprzedaży i nie koniecznie samo musi sprzedawać, możliwe, że jest to "opcja dodatkowa". Nie ma co mieć pretensji i zaraz unosić się, że koszt wysyłki u Nich wyn. 20 zeta. Przecież czasopisma, książki etc. można zakupić w księgarniach, kioskach czy też sklepach modelarskich, tam tez są różne ceny wysyłki, ale trzeba pamiętać, że niska cena oznacza otrzymanie pisma/książki w nienaruszonym stanie.
Przykład: monografia działania dyw. Wiking na ter. Polski jest bardzo ładnie wydana, sztywna okładka, kredowa, laminowana obwoluta, taka książka przy wysł. w kopercie jest narażona na uszkodzenie - rogi, grzbiet, obwoluta. Ja wole zapłacić 15-20 zeta, a mieć książkę w "całości", sama książka też nie jest tania (ale warta jest tej ceny).
Brutalnie i prosto w oczy, nie pasuje koledze/kolegom wys. w wys. 20 zeta, proszę poszukać w niższej cenie, albo poprosić kolegę o zakup i wysyłkę. Inne rady poniżej. Myślę, że temat ceny wysyłki jest wyczerpany.
Pozdrawiam,
Adam Chodorowski
======
Tank Models
======
skala72

Postprzez Dominik » wtorek, 15 marca 2011, 09:02

A zaczęło sie od narzekania na temat rezygnacji z wydawania niektórych tytułów po polsku. Wracam więc do tego tematu.
Czy może ktoś z Kagero się wypowiedzieć na ten temat? W czym polscy czytelnicy są gorsi, oprócz zasobu portweli, od zachodnich?

Pozdrawiam
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 15 marca 2011, 09:11

Dominik napisał(a):W czym polscy czytelnicy są gorsi, oprócz zasobu portweli

a nie wydaje ci sie, ze to wystarczająco istotna ułomność? ja nie wiem czy to kwestia przypadku czy świadoma strategia wydawnictwa, ale odnosze wrazenie, że jest rzeczą naturalną, iż w pierwszej kolejności produkuje sie na rynek bardziej chłony i z zasobnym klientem
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez RAV » wtorek, 15 marca 2011, 09:28

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):
Dominik napisał(a):W czym polscy czytelnicy są gorsi, oprócz zasobu portweli

a nie wydaje ci sie, ze to wystarczająco istotna ułomność?

Dowcip polega na tym, że cztery ostatnie książki z serii "Bitwy lotnicze" są dostępne nie tylko wyłącznie po angielsku (to jeszcze nie jest wielki problem), ale i wyłącznie za euro. Nie ma ich w ofercie, jeśli wybrałeś polską wersję językową strony. Co więcej, wersję strony można zmienić tylko jeśli jest się niezalogowanym. Czyli trzeba mieć nie tylko euro, ale i oddzielny login, by kupić te książki. Za mundre to dla mnie.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Chudziutki » wtorek, 10 maja 2011, 09:35

Obrazek

Rozumiem, że na wersję polskojęzyczną nie ma co liczyć?
Chudziutki

Postprzez Dominik » wtorek, 10 maja 2011, 09:39

W (chyba) dwóch ostatnich numerach Aero jest monografia - okrojona, ale jest. I tak jest ze wszystkim...niestety.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Chudziutki » wtorek, 10 maja 2011, 11:41

Wiem wiem, tylko chodzi mi właśnie o to, żeby dostać w wersji nieokrojonej ;o) Tak samo jak na tekście, zdjęciach i kolorówkach zależmy mi też na planach... Jak już piałem kilka postów temu to tak trochę niezbyt się taka zabawa opłaca. Dwa numery (a może nawet i trzy, kto wie...) w odstępie czasowym w cenie 16 zł/szt. do tego jeszcze Topdrawings z planami za 55 zł czyli razem 87 zł :shock: Trzeba uśmiechnąć się do brata w Northampton żeby znowu mi upolował na targowisku za 5£.
Chudziutki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferty sklepów i firm