Flightpath RAF Tornado 1:48

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Flightpath RAF Tornado 1:48

Postprzez Czarny » niedziela, 13 marca 2011, 18:50

Drodzy forumowicze!

Czy ktoś z Was miał, ma lub spotkał się chociaż z zestawem Flightpath RAF Tornado GR1/GR1A/GR4/GR4A Detail and Stores Set #48067?

Z czym to się je? Opłaca się wydać na to wcale nie małą sumę pieniędzy? Myślicie że spasuje do modelu HB?
Czarny

Reklama

Re: Flightpath RAF Tornado 1:48

Postprzez dp » niedziela, 13 marca 2011, 19:15

Firma ta robi dużo ciekawych set-ów, zazwyczaj składających się z odlewów żywicznych średniej jakości, odlewów z białego metalu - tragedia oraz blaszki fototrawionej, ale nie mosiężnej a stalowej. Elementy fototrawione są ładnie zrobione, ale z racji użytego materiału trochę trudne do wyginania. Tyle mogę ogólnie napisać, bo tego konkretnego zestawu nie widziałem.
Pozdrawiam Damian Piekarczyk. IPMS Silesia.
Koleżanko, Kolego,
Jeśli pasjonuje cię modelarstwo, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, ciekawe miejsca, zapraszamy w szeregi IPMS Polska ! Jest to miejsce dla każdego, i młodego i starego, doświadczonego i nowego. Chcesz dzielić się swoją pasją, chcesz być z nami, masz pytania, spotkaj się z nami napisz lub zadzwoń ? Zapraszamy wszystkich!

http://www.ipmspolska.org.pl/
dp

Postprzez Robert Thorz » niedziela, 13 marca 2011, 23:18

Set jest w przypadku modelu hobbyboss-a raczej nieopłacalną inwestycją. Kokpit lepiej wziąc z NEOMEGI , sloty z paragona, drabimke samemy se ukulac. Jedynie zasobnik SKYSHADOW jest takim rodzynkiem. Ogólnie moim zdaniem szkoda zachodu.

Ja do mojego Tornada dobrałem sobie tak jak powyżej.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
Robert Thorz

Postprzez Czarny » poniedziałek, 14 marca 2011, 14:04

No właśnie myślałem nad tym głównie przez Sky Shadowa którego z tego co pamiętam w modelu HB nie ma, a były pod skrzydłami w każdej konfiguracji uzbrojenia podczas pustynnej burzy.
Czarny

Postprzez Robert Thorz » poniedziałek, 14 marca 2011, 21:34

A kiedy zaczynasz z Tornadem???? Bo ja swojego mam zamiar robic dopiero na jesień. Będe prawdopodobnie odlewał sobie kilka sztuk Sky Shadow-a. Baze wyjściową na matkę już mam, ale trzeba ją dopracowac. Wtedy to mógł bym Cię poratowac.
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie.
Robert Thorz

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie