Jest to mój pierwszy warsztat i zarazem pierwszy model po latach. Kiedyś coś tam kleiłem, a raczej próbowałem,ale jakoś
zabrakło czasu na rozwinięcie hobby. Ostatnio postanowiłem wrócić to pasji z przed kilku lat. Długo myślałem co wybrać
na początek - doszedłem do wniosku, że samolot musi mi się podobać, a że zawsze lubiłem samoloty naszych wschodnich sąsiadów więc padło na Ła-7. A żeby model był dobrej jakości i w miarę tani padło na Academy.
A więc kupiłem już model...
Zacząłem czytać instrukcje i pierwszy problem. W instrukcji tylko dwa główne kolory są opisane odpowiednikiem FS.
Pozostałe to opisy typu "grey", a jak wiadomo szary szaremu nie równy. A poza tym kokpitma być niby zielono szary, a w galerii
modeli i instrukcjach innych firm inaczej. Ale popytałem na forum i już wiem (dzięki za pomoc wszystkim,którzy odpowiedzieli
na mój post)
Czytam instrukcje dalej a tu druga niespodzianka...
Jak widać osprzęt za fotelem pilota jest praktycznie na poziomie podłogi, a w modelach innych firm i zdjęciach samolotów
wyglądało to inaczej.
Idę więc szukać jak to powinno wyglądać.
ps. To mój pierwszy post ze zdjęciami, ma nadzieje, że będzie je widać - nie wiem, czy dobrze je dodałem