VIII Festiwal Bytom 2011

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: VIII Festiwal Bytom 2011

Postprzez Hobby » czwartek, 24 marca 2011, 20:02

MrFlayerX napisał(a):Ale te noclegi to chodzi o konkurs w warszawie?
Z takim skupieniem i przeglądem sytuacji musisz jednak troszkę poczekać aby brać się za współorganizowanie.

MrFlayerX napisał(a):Czemu w Warszawie? -Bo w wawa jest największym miastem z największą liczbą mieszkańców( a więc można większą grupę zachęcić ),
Myślę, że jednak południe Polski ma znacznie większy potencjał modelarski niż Warszawa.
MrFlayerX napisał(a):dobry dojazd ( dużo pociągów i pksów tam kończy trasę ),
Z modelami dużo przyjeżdża własnymi samochodami, z wjazdem do W-wy nie jest najlepiej a i poruszanie się po niej nie jest tak płynne jak by się chciało. Ktoś kto będzie jechał kilka godzin musi jeszcze doliczyć z godzinkę na sama Wawkę.
MrFlayerX napisał(a):możliwość lepszego rozprzestrzenienia informacji ( bilboardy, screeny ),
Uwierz mi poza Warszawą są bilboardy i inne media.
MrFlayerX napisał(a):dużo sklepów modelarskich ( co równa się dużo sponsorów za co przeważnie chcą tyko aby ich reklamę wywiesić na hali w której są organizowane zawody ),
Proponuję zobacz ile klas w takim konkursie jest (w Inowrocławiu 53) pomnóż to przez 6 i będziesz wiedział ile medali i nagród potrzeba. A teraz przejdź się po sklepach Warszawskich i zorientuj się ile nagród by dali na taki konkurs.
MrFlayerX napisał(a):mogły by być pod patronatem stolicy Polski, mogły by być o puchar czy medal prezydenta wawy ( Bufetowa chętnie bierze udział w takich imprezach i im patronuje, a jak nie ona to jakichś burmistrz tej dzielnicy, w której odbywają się zawody ) :mrgreen: .
Jak chcesz od kogoś wsparcia to go nie obrażaj.
MrFlayerX napisał(a): To są główne powody chociaż mógł bym jeszcze tak długo :lol:
Zrób na razie takie rozpoznanie zanim zaczniesz dalej wymieniać.

Proponuję abyś poszukał jakiegoś ośrodka modelarskiego i zapytał się w czym możesz im pomóc. W Warszawie coś tam się odbywa.
Niech Cię nie zraża myśl moja prosta, smutny efekt reform szkolnictwa.
Obrazek
11 Inowrocławski Konkurs Modelarski 22-23 kwietnia 2017
Hobby

Reklama

Postprzez MrFlayerX » czwartek, 24 marca 2011, 20:23

Proponuję zobacz ile klas w takim konkursie jest (w Inowrocławiu 53) pomnóż to przez 6

Czemu przez 6.

W sumie to masz dużo racji w tym co piszesz. Zażyłeś mnie chyba na jakieś przynajmniej 4 lata. :cry:
Po tym czasie może znowu powrócę do tematu. :D
Jaho63 sorry. Może i ty byś spróbował swoich sił jeśli inicjatywa w Warszawie zawodów ci się podoba. Ja chyba jeszcze jednak za młody ( 13 lat ) :lol:
MrFlayerX

Postprzez imek46 » czwartek, 24 marca 2011, 20:49

MrFlayerX napisał(a):
Proponuję zobacz ile klas w takim konkursie jest (w Inowrocławiu 53) pomnóż to przez 6

Czemu przez 6.

W sumie to masz dużo racji w tym co piszesz. Zażyłeś mnie chyba na jakieś przynajmniej 4 lata. :cry:
Po tym czasie może znowu powrócę do tematu. :D
Jaho63 sorry. Może i ty byś spróbował swoich sił jeśli inicjatywa w Warszawie zawodów ci się podoba. Ja chyba jeszcze jednak za młody ( 13 lat ) :lol:

Kolego ale konkurs w Warszawie jest organizowany od dwóch lat na Ursynowie pod koniec listopada. Ostatnio było chyba poand 600 modeli. Mam nadzieję, że będzie dalej organizowany, ale po ostatniej pyskówce na tym forum, po imprezie to śmiem w to wątpić. Szlachetne jest to, że tak młode osoby jak ty chcą organizować konkursy, ale powiem szczerze, że wcale nie jest to takie proste. Z bardzo prozaicznego powodu. Barku kasy na organizację takich imprez, a powiem szczerze, że władze miejskie czy dzielnicowe to takie imprezy jak konkursy modelarskie to mają daleko w szanownym poważaniu. Dlatego chylę czoła przed organizatorami każdej imprezy modelarskiej bo sam wiem ile to kosztuje czasu i wyrzeczeń.

Pozdrawiam. Organizator Lubelskich Spotkań Modelarskich Imieliński Zbigniew.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Hobby » czwartek, 24 marca 2011, 21:20

MrFlayerX napisał(a):

Czemu przez 6.
Można pomnożyć przez 9. a dlaczego ?
3 medalowe miejsca x 2 (juniorzy, seniorzy) lub x 3 (młodzicy, juniorzy, seniorzy) :P
Ostatnio edytowano piątek, 25 marca 2011, 08:52 przez Hobby, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Hobby

Postprzez Mecenas » piątek, 25 marca 2011, 08:25

Maciek, zastanów się najpierw czy Ty sam możesz podpisać jakąkolwiek umowę (sponsoring, wynajem lokalu) a potem się zastanów czy ktoś z Urzędu Miasta podpisze z Tobą jakąkolwiek umowę (bo niestety tego wymaga wydawanie publicznych pieniędzy czy choćby oficjalny patronat Pani Prezydent lub burmistrzów ). Jeśli odpowiesz 2x TAK to bierz się za organizowanie.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez MrFlayerX » piątek, 25 marca 2011, 13:00

NIE :(
NIE :(
MrFlayerX

Postprzez merlin_PL » piątek, 25 marca 2011, 16:10

Maćku.

W stolicy są organizowane konkursy i wystawy modelarskie. Jeżeli na nie dotarłeś lub ich nie znalazłeś to prawdopodobnie nie dotrzesz także na tą kolejną imprezę, którą bardzo chciałbyś zorganizować w Warszawie. Pisząc zorganizować w Warszawie myślę, że masz na mysli to, żeby KTOŚ tę imprezę zorganizował, a ty byś mógł na tą imprezę przyjść i że nie będziesz się musiał przy tym ruszać z miasta Warszawy, wydawać kasy na transport, nocleg i wyżywienie. Niestety moje obserwacje wskazują, że nawet jak się imprezę niektórym modelarzom zorganizuje pod nosem to i tak nie ma gwarancji , że Ci modelarze przyjdą na imprezę z modelami , bo pretekstów do nie przyjścia zawsze się dużo znajdzie.

W Warszawie na Ursynowie była przez dwa ostatnie lata organizowana wystawa modelarska. Ze względu na poziom udana , ze względu na organizację różnie bywało. Było na niej miejsce dla seniorów i juniorów. Także dla Ciebie. Jako osoba, która przy zeszłorocznej imprezie trochę pomagała i która może troszeczkę więcej wie niż pozostali muszę z przykrością powiedzieć, że na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że prawdopodobnie festiwal w tym roku się nie odbędzie nad czym jako modelarz także boleję. I chodzi właśnie głównie o te problemy organizacyjne o których wczesniej pisali Ci koledzy.
Są jednak w Warszawie organizowane inne imprezy modelarskie tak,że stolica pustynią modelarską nie jest. Zaręczam Ci, że w innych miastach jest gorzej.
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Hobby » niedziela, 27 marca 2011, 19:27

merlin_PL napisał(a):Jako osoba, która przy zeszłorocznej imprezie trochę pomagała i która może troszeczkę więcej wie niż pozostali muszę z przykrością powiedzieć, że na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że prawdopodobnie festiwal w tym roku się nie odbędzie nad czym jako modelarz także boleję.
I dlatego nie rozumiem merlin_PL dlaczego jeszcze nie wypełniłeś tego formularza :shock: :?: :!:

Obrazek Formularz zgłoszenia na Konkurs
Obrazek
Hobby

Postprzez merlin_PL » poniedziałek, 28 marca 2011, 08:34

O konkursie/wystawie w Inowrocławiu zostałem poinformowany jeszcze w Bytomu za sprawą kilku sympatycznych młodych kolegów z Inowrocławia. Szczerze mówiąc nie miałem go w planach na ten rok. W przyszłym postaram się go uwzględnić. Z radością witam każdą imprezę modelarską , ale niestety nie jestem w stanie być na każdej. :(
Robią się różne rzeczy
merlin_PL

Postprzez Hobby » poniedziałek, 28 marca 2011, 10:19

Rozumiem, ze nie możesz być na każdej ale jednak Inowrocław jest imprezą której nie można pominąć :)
Obrazek
Hobby

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea