M1 i SA-2???

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

M1 i SA-2???

Postprzez Ostach » piątek, 1 kwietnia 2011, 00:24

Witam

Jak bardzo niemożliwa jest taka scena: uśmiechnięci wspaniali amerykańscy chłopcy w swoim pięknym obładowanym Abramsie przejeżdżają obok wyrzutni SA-2 gotowej do odpalenia ?

Czas: ostatnia wojna w Iraku.
Modele: M1A1HC, SA-2 Guideline od Trumpka.

Domyślam się, że wszelka obrona plot jeśli nawet była to i tak została zniszczona z powietrza zanim cokolwiek zdążyło do niej dojechać. Ale...może coś się uchowało. Zdjęć z taką sytuacją nie znalazłem żadnych. Nawet zdjęć poniszczonych SA-2 nie znalazłem. Może ich już w ogóle nie było? Nie wiem.

Chodzi generalnie czy scenka będzie SF czy "teoretycznie, w dużym skrócie, być może i ewentualnie przy pełni księżyca w piątek trzynastego".

pozdro
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Reklama

modele polskich samolotów

Re: M1 i SA-2???

Postprzez Dajan 52 » sobota, 2 kwietnia 2011, 09:56

Ostach scenka raczej będzie hipotetyczna. Uważam ze tego sprzętu już tam nie było Zdiec tego sprzętu z tego okresu tez nie spotkałem , a trochę tego przejrzałem. Chyba ze cały ten temat to żart primaaprilisowy, bo tak tez może być.
Dajan 52

Postprzez Krowa » sobota, 2 kwietnia 2011, 17:23

Globalsecurity twierdził, że SA-2 były w Iraku w 2002.
http://www.globalsecurity.org/military/ ... ipment.htm

...a w każdym razie pociski na pewno tam były w 2003:
http://www.life.com/image/2613494
Krowa

Postprzez Ostach » niedziela, 3 kwietnia 2011, 11:04

Dzięki za fotki. Są cenne jeśli chodzi o malowanie samej rakiety. Temat wcale nie był primaaprilisowy.
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste