Poszukuję dokumentacji do PWS-10

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: Poszukuję dokumentacji do PWS-10

Postprzez Grzegorz2107 » środa, 13 kwietnia 2011, 14:17

RAV napisał(a):Mnie od dawna chodzi po głowie pomysł wszechogarniającego spisu treści gazet i książek, które mam. Bez skanowania, tylko informacje, że w gazecie lub książce takiej a takiej znajduje się artykuł/zdjęcie/plan/kolorówka nt. samolotu takiego a takiego. Do tego wyszukiwarka.

Kilkanaście lat temu już to zacząłem robić (w Accessie), ale jak łatwo się domyślić, po pewnym czasie zabrakło mi systematyczności w dopisywaniu informacji. Teraz chętnie zrobiłbym coś podobnego on-line, co dałoby możliwość zapraszania do współpracy większej liczby "dopisywaczy". Technicznie jestem w stanie zrobić "silnik" do tego - żadnych gotowców, wszystko "szyte na miarę". Są chętni do wspólnego wklepywania "notek bibliotecznych" własnych zbiorów?

Ja mam niemal kompletne roczniki HPM, PKR i Revi. Trochę L+K. Jest to spora dawka makulatury, której nie ogarniam. Nie muszę już kupowac nowych "gazetek', bo sięgając po dowolną sprzed paru lat, czytam ją jak świeżo wydaną ;o)

W odpowiedzi na pomysł RAV: Tak. Coś warto zrobic, dla siebie i innych.
Grzegorz2107

Reklama

Postprzez piotr dmitruk » środa, 13 kwietnia 2011, 15:02

Pewien problem z katalogami on-line jest taki, że mimo iż wiesz gdzie szukać, możesz i tak nie mieć dostępu do tych publikacji.
Moje katalogi wyglądają mniej więcej tak:
Fairey Barracuda
Kod: Zaznacz cały
KSIĄŻKI: FLEET AIR ARM- squadron

MONOGRAFIE:

CZASOPISMA: MAM 10/05 !!!
      NTW 1/93, 2/93
      L+K 10/85
      LOTNICTWO 5/08, 6/08
      REVI 52
      FINE SCALE MODELLER 1/00
      MILITARIA XXW 2/04

PŁYTY:

Mogę udostępnić, co mam
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Sparrow » środa, 13 kwietnia 2011, 18:07

Też mogę udostępnić moje spisy. Mam Letectvi 1980 do 1989, pełne roczniki Skrzydlatej Polski 1980 - 1989, Modelarze od 1974 do lat 2000 (wybiórczo), Plany Modelarskie.
Sparrow
Sparrow

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste