przez rollingstones » czwartek, 14 kwietnia 2011, 19:27
Koniec - zdjęcia w plenerze nie wychodzą - mam za stary aprat i łapie ostrość wszedzie tylko nie na pracy. Jak dojdą kury w połowie maja to galeria będzie i plenerowa.
przez rollingstones » czwartek, 14 kwietnia 2011, 21:42
Dzięki za słowa otuchy Tomek nie zawidę Cię - to będzie modelarski rok Wietnamu - też się czuję w nim najlepiej. Spełnia moje wszystkie oczekiwania modelarskie. Łączy tradycję z nowoczesnością w otoczeniu pięknej przyrody a dodatkowo jest bravo 6
przez shivadog » czwartek, 14 kwietnia 2011, 22:55
Wszystko mi się podoba poza ciałem. Gość w hełmie jest ok, ale w tych 2 pozostałych miejscami coś nie gra, jakby za szare, sam nie wiem. (trochę jak by ciało było odbarwione w światłach) Reszta wyśmienita.
przez rollingstones » czwartek, 14 kwietnia 2011, 23:03
Dzięki - myślę że bambusy dodały spójności. Jerzy możesz mieć rację niewątpliwie modelarsko. Jednak od początku malowałem te pracę jako stop klatkę z filmu Pluton i cała jej sceneria jest wytłumiona i zimna. Taki miałem zamysł od pierwszego momentu w którym zacząłem pracę nad tą scenką. Miało być jak w filmie.
Z góry zaznaczam Sebek, że najpierw dokładnie obejrzałem wszystkie prace Wietnam, a dopiero potem oceniam. Przefantastyczne!! Pomysłowość nie zna granic!! Podziwiam, naprawdę talent godny pozazdroszczenia/ wiem ..brzmi jak wazelina/ pewnie zgodnie ze Swoją skromnością zaprzeczysz, ale widać, że Twoje umiejętności malarskie bardzo poszły do góry, niezwykle inspirująca makietka.
Nie tyle pomarudzę, co napiszę o tym co nie jest rewelacyjne. 1. Kadry. Tą scenkę powinno się traktować jak kadr filmu i precyzyjniej kadrować. Nie chodzi o to, żeby na każdym zdjęciu było wszystko widać, tylko, żeby miało dobrą kompozycję. 2. Od jakiego czasu ręce malujesz rewelacyjnie. Ale przez to twarze trochę moim skromnym zdaniem odstają. Sam nie namalował bym nawet 2X gorzej (żeby była jasność).
No, wujek. Jestem ciekaw co nam zaserwujesz kolejnym razem. A to chociażby dla tego, że Twoje prace są strasznie inspirujące. Icek to się kryje, ale ja go wydam, że pod Twoim natchnieniem zmalował jakiegoś wojaka i nawet na podstawkę go wrzucił
Może spróbowałbyś jeszcze strzelić kilka fotek tak jak to ujął spiton + jakieś ładne wietnamski tło
Brakuje tych kur pod chałupką, oj brakuje. Nie wiem co oni chcą zrobić, czy się w tej chałupce odlać czy ją spalić. Z oceną poczekam na kury
A typ grabi masz poparty jakimś kwitem? Tudzież teczką z IPN? Bo mam wrażenie, że te grabie to by nie działały jak trzeba. Ale mało grabi widziałem i mało nimi pracowałem to pytam. A może to przyrząd do robienia rowków albo dołków pod sadzonki/nasionka. Nie wiem. Może przegapiłem w warsztacie.
pozdro
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."