klajus napisał(a):Świetny wzór kamuflażu! Były takie w rzeczywistości, czy to science fiction?
Napiszesz coś więcej o technice maskowania i kolorach jakich użyłeś?
Generalnie cała ta seria BTR-ów to modele z cyklu "co by było gdyby tak naprawdę wyglądął". To leciwe Dragony i cieszmy się, że w ogóle są. Mam nadzieję, że zapowiadane modele Trumpetera będą lepsze, a ze zdjęć wyprasek BTR-60 wnoszę iż będą.
Malowanie wzorowane na fotkach z bliżej nieokreślonej jednostki. Po prostu "mi się" spodobało i tyle. A maskowanie ? Wałeczkami masy plastycznej podobnej do Blutacka tylko akurat nabyłem w sklepie coś takiego
http://www.faber-castell.in/35252/Produ ... _news.aspxKolor nie ma znaczenia. Ważne aby nie była tłusta. A wałeczki po brzegach jeszcze uszczelniłem paskami folii aluminiowej dociśniętej łebkiem zapałki. Co prawda malowałem dyszą 0.2 ale dałem na wszelki wypadek te paski folii aby nie było "odkurzu" po malowaniu. A kolorki to Pactra zielony A30, szary A43. Powinny być Model Mastery zielony 1711 i szary 1730 ale akurat miałem ich odpowiedniki to polałem Pactrą. A czarny to Tamiya NATO black.
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.