viewtopic.php?f=244&t=13264
Jestem zadowolony z kilku rzeczy:
1) Udało mi się, moim zdaniem, utrzymać równy poziom zmian tzn poprawiłem ewidentne braki w stosunku do oryginału w zasadzie w całym modelu.
2) Nieźle wyszło wnętrze, w zasadzie zrobiłem wszystko co planowałem bez większych wpadek
3) Kalki pudełkowe, jak i moje własne położyły się bez ewidentnych baboli
4) Koła - czysto i całkiem realistycznie
To co mniej mnie zadowala i nad czym będę pracował to:
1) Końcowe lakierowanie, głównie bezbarwne
2) Równomierność krycia kolorem na różnych elementach
Do budowy użyłem oprócz modelu: zestaw waloryzacyjny Tamiya (siatki, zapinki, maska do napisów na oponach, hak holowniczy, blaszki pasów), antena Sakatsu,
wentyle TMM, imitacje śrub Hobby Design i Scale Racer Cars, właczniki główne Hobby Design, kalki karbonowe: SMS, Modelers i S27, tasiemka jedwabna, pzrewody elektryczne i frezowane imitacje elektroniki.
Główne modyfikacje:
1) Wnętrze - panel z włącznikami (zamiast kalki), własne pasy, całkowicie zrobiona od podstaw podłoga i elektronika, okablowanie, oklejona kalkami imitującymi włókno węglowe
2) Karoseria: wykonane własnoręcznie podpory tylnego skrzydła, pocienione elementy aerodynamiczne, dodane imitacje śrub
3) Inne: nowy wydech z mocowaniami zgodny ze zdjęciami, złącze do sprężonego powietrza.
Malowanie: Tamiya TS26, TS-36, bezbarwny 2K, Alclady (wydech), ramki okien: Tamiya X-18, ramki drzwi Tamiya + Gaia /czarny mat/
FOTY

Wnętrze