shivadog napisał(a):Jedyny element, którego w tym samolocie nie lubię to podwozie, jakoś mi nie pasuje do całej sylwetki.
Jacek Bzunek napisał(a):shivadog napisał(a):Jedyny element, którego w tym samolocie nie lubię to podwozie, jakoś mi nie pasuje do całej sylwetki.
Zrób w locie
Jacek Bzunek napisał(a):Zrób w locie
57th Fighter Group:
Capt. Roy E. "Deke" Whittaker lead the group on the April 18, 1943 Goose Shoot – “The Palm Sunday Massacre” where they shot down 76 German aircraft to a loss of only 6 of US. Captain Whittaker claimed three JU-52’s and one Me-109 destroyed: One Ju-52 and one Me-109 damaged to run his victory string to seven.
North Africa - Curtiss P-40 pilot, Capt. Roy E. Whittaker, of the 9th AF's 57th Fighter Group in his plane ready for take-off to Russia. 1943.
ze strony sikora.art.pl napisał(a):DEFINICJA SZTUKI
W trakcie wielogodzinnych dyskusji o Sztuce, rozpatrując czy pisuar może być dziełem sztuki, trzeba w końcu ustalić co można uznać za Sztukę, a co nie.
Za Sztukę uznaję oryginalne celowe działania Artysty wzbudzające emocje u odbiorcy z powodów estetycznych.
Nic więcej!
el Rozito napisał(a):Moje działania, jak i wielu z Was, były celowe i mam nadzieję, że oryginalne. Czy wzbudziły emocje u odbiorców z powodów estetycznych, a taki cel również mi przyświeca, oceńcie sami (dyskusja w wątku warsztatowym). Więc...
karolkonw napisał(a):el Rozito napisał(a):Moje działania, jak i wielu z Was, były celowe i mam nadzieję, że oryginalne. Czy wzbudziły emocje u odbiorców z powodów estetycznych, a taki cel również mi przyświeca, oceńcie sami (dyskusja w wątku warsztatowym). Więc...
Nie chcę się wdawać w zupełnie zbędną dyskusje ( wykształcenie swoje robi i czasami zmusza do powiedzenia tego czy owego)- estetyka to nie wszystko:D a sztuka w rozumieniu antycznym ( sztuka + rzemiosło) jak najbardziej tak!
Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):karolkonw napisał(a):Jednak się wdałeś w dyskuje.
Sztuka zmieniała się przez stulecia, Zmieniały się style, postępowała ewolucja. Na pewno tez zmieniał się je odbiór.
Sztuka była zamawiana przeż możnych tego świata. Nie istaniała sama, wspomagali ją mecenasi![]()
Co powiesz na abstrakcję, której odbiór jest indywiduakny, dla każdego z oceniających, każdy moze widzieć co chce...
Interpretacja wiersza...
Dobrze jednak, żę samolot Michała zrobił na Tobie dobre wrażenie
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości