Dzięki panowie! Zacząłem brudzić no i się biedakowi dostało. Użyłem pigmentów Miga utrwalałem je rozcieńczalnikiem do emalii. Mokre zacieki i plamy to "wet effect" Miga. Zasadniczo brudziłem dwoma pigmentami miejscami różnicując trzecim. Na końcu zrobiłem delikatny oprysk z pędzelka. Naprawdę mniej się nie dało. Ciekawe jak ja to zgram zpodstawką?
Dzięki Panowie ale nie przesadzajmy Model w zasadzie jest skończony. Będę nanosił jeszcze małe poprawki przed wklejeniem na podstawkę. Wózek dostał w końcu Friule bo gumiaki jednak były takie se. No ale tu też nie było za słodko. Producent popełnił babola bo rolki podtrzymujące są za blisko błotnika. Po złożeniu friuli okazało się że mają dłuższe zęby od gumiaków a ja już zdążyłem wkleić górne kólka Musiałem zeszlifować zęby we friulach aby je wpasować Widać też że nie ma odstępu między wanną a gąsienicami a powinien być. Generalnie jest jak jest i teraz mam to już gdzieś. Friule moczyłem w domestosie z octem i brudziłem pigmentami (głównie dark mud). Ziemia na gąskach to ten sam pigment pomieszany z gipsem i piaskiem + żywica miga. Na końcu przetarłem papierem ściernym krawędzie. Właściwa galeria będzie gdy skończę podstawkę i figury.
Zdjęcia z załogą ( jeszcze nie skończeni)
No i podstawka ( wstępny etap)
Ostatnio edytowano wtorek, 3 maja 2011, 13:58 przez uki761, łącznie edytowano 1 raz