M1A1 Abrams - Dragon 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

M1A1 Abrams - Dragon 1:35

Postprzez Ostach » wtorek, 3 maja 2011, 18:20

Witam

Model pomalowany bazowo. Czekam na wrażenia i sugestie. Niektórzy twierdzą, że może być i robić dalej ale mnie tu czegoś brakuje jeśli chodzi o bazę.
Sam zestaw jak dla mnie ociera się o ideał. Znalazłem tylko jedną śrubę, która jest w realu a nie ma na modelu. Pewnie jest coś jeszcze, ale tak dobrze opracowanego zestawu to nie widziałem.
Nie robię żadnej konkretnej maszyny, ot taka wariacja na temat. Możliwe, że jak najdzie mnie wena to zrobię podstawkę, lub może nawet dioramkę z SA-2, którą to wyrzutnię mam prawie gotową.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TAK WIEM, KOŁA DO POPRAWY jeśli chodzi o ich barwę, pracuję nad tym.

pozdrawiam
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Reklama

Re: M1A1 Abrams - Dragon 1:35

Postprzez adamkijak » środa, 4 maja 2011, 21:30

Witam
Bardzo pozytywne wrazenie sprawia ta A-jedynka, dobry temat wyjsciowy na cos wiecej.
Ja osobiscie lubie jak im "cos" z przodu wisi, bardzo fajnie wygladaja z czarnym lemieszem od challengera tak dla kontrastu.
Gdybys wydlubal A dwojke to mam fajne foty z kostkami pancerza reaktywnego (tak mi sie wydaje) jak sa domowym sposobem podczepiane pod fartuchem bocznym na wysokosci stanowiska kierowcy.
adamkijak

Postprzez Ostach » środa, 4 maja 2011, 21:39

Adam, a pamiętasz mojego starego Abramsa jeszcze z modelworka? :D Jest różnica?:D

A czy ktoś widzi jakieś błędy merytoryczne?
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Postprzez adamkijak » środa, 4 maja 2011, 22:14

Witaj, bardzo pozytywnie to wszystko wyglada, przed chwila wykopalem twojego "pierwszego" z archiwum i nadal prezentuje sie fajnie. Zawsze podziwiam osoby malujace pedzlem, dla mnie to fizyka kwantowa.

Co do merytoryki to popraw wlaz dowodcy, otwiera sie tylko pod katem 90 stopni, reszta wyglada dobrze.
Moze i purysci by sie doszukali jakis bledow, ale jak dla mnie jezeli wyrzutniki granatow dymnych i kosz za wieza sa z tej samej beczki (czyli czolg korpusu kontra czolg armi) to jest fajnie.
adamkijak

Postprzez Ostach » środa, 4 maja 2011, 22:39

O włazie pamietam, oba są ruchome nadal.

Kosz i wyrzutniki chyba dają radę:
Obrazek
Zdjęcie z picasy Andy'ego Adynsa.
Ostach

Postprzez Macio4ever » czwartek, 5 maja 2011, 07:43

Podłączam się do podglądaczy :P. licząc, że trochę łyknę wiedzy zanim wezmę się za swojego Abramsa z Tamki.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Przemek - MaXus » piątek, 6 maja 2011, 15:52

Witaj, na mnie również te zestawy (mam oba, a do A2 nawet Tuska2 Legenda) wywarły porażające wrażenie.
Bardzo naturalnie wyszły ci nakładki na gąsienice. Możesz opisać jakich narzędzi używasz do ich "zużywania"?
Imitacja piasku to pigmenty, farba, jakaś mieszanka? I na koniec jakich użyłeś kolorów do bazy?

Czekam na rozwój relacji ...
Przemek - MaXus

Postprzez kugelblitz » piątek, 6 maja 2011, 17:10

Czy panele IFF na wieży nie są zamontowane aby do góry nogami ?

Poza tym śliczny model
Popatrzcie na jamniczka, wyturlał się z koszyczka
kugelblitz

Postprzez Ostach » piątek, 6 maja 2011, 18:05

Spodziewałem się tego pytania. Z tego co wyczaiłem na zdjęciach to mogły być montowane tak i tak.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Podejrzewam, że może być jakiś niuans jeśli chodzi o wersje i opcję montowania tego elementu ale dopóki mi ktoś nie wyłoży że jest tak i tak to się trzymam tych fotek.
Na drugiej fotce widać, że to chyba wersja A2, na trzeciej podejrzewam A1. Więc na moim też chyba możliwa orientacja taka jaką zastosowałem.
Ostach

Postprzez adamkijak » sobota, 7 maja 2011, 16:24

Jezeli ci to konkretnie nurtuje, to zapytac trzeba by na Armoramie.
Ja uwazam ze jezeli masz to na fotach to z jakiegos powodu montuja i tak i tak ,wiec gra gitara.

Tak mnie jakos twoj A1 zdopingowal i wczoraj wytargalem mojego w polowie zaczetego z szuflady.
adamkijak

Postprzez kugelblitz » poniedziałek, 9 maja 2011, 07:52

Tak, na środkowej fotce to A2 ... ale sadząc po mundurze wojaka to australijski :)

Na dolnej fotce jednak wyglądają na amerykańskie więc jest OK.
Popatrzcie na jamniczka, wyturlał się z koszyczka
kugelblitz

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat