Wiadomo że nie jest to Wingnut Wings z tąd jakość wyprasek jest nie taka jak w tamtym modelu.Z tego powodu i ja niezbyt potraktowałem poważnie ten modelik i zrobiłem go na przeciętnym poziomie .Szkoda moich nerwów w walce z tym plastikiem

Sopwith Triplane w barwach 10 eskadry RNAS Drogland Francja 1917
Samolot "Black Maria" pilot Raymond Collishaw .
..."Uzbrojenie strzeleckie stanowił jeden zsynchronizowany karabin maszynowy Vickers kalibru .303 cala (7,7 mm) strzelający przez śmigło, umieszczony przed kabiną na górze kadłuba. Jedynie w sześciu maszynach zastosowano eksperymentalnie po dwa równolegle umieszczone karabiny, za cenę niewielkiego spadku osiągów (m.in. w N533 Raya Collishawa)
Podczas wojny zasłynął jako dowódca słynnego 10 Dywizjonu, zwanego też jako "Czarna Eskadra" (Black Flight) lub "Czarny Klucz". To właśnie walcząc w jego szeregach od kwietnia 1917 roku Raymond Collishaw zapisał się w historii jako jeden z najlepszych asów myśliwskich I wojny światowej. "Czarną Eskadrą" nazywano formację pięciu pilotów (Collishaw, E. Reid, J. E. Sharman, G. E. Nash i M. Alexander)
Raymond Collishaw gdy trafił do 10 Dywizjonu wyposażonego w trójpłatowy samolot Sopwith Triplane, ten tak przypadł mu do gustu, że latając jako dowódca eskadry przemalował elementy samolotu na czarno i wkrótce piloci dowodzonej przez niego eskadry uczynili tak samo. Każdy samolot otrzymał indywidualną nazwę z przedrostkiem „Black” (Czarny) w ten sposób powstała „Czarna Eskadra”. Wszyscy latali na samolotach Sopwith Triplane i wszyscy mieli charakterystyczne czarne obudowy silników, czarne koła i kadłuby, na których napisano na biało: Black Maria ("Czarna Maria" - Collishaw), Black Death ("Czarna Śmierć" - Sharman), Black Sheep ("Czarna Owca" - Nash), Black Roger ("Czarny Roger" - Reid) oraz Black Prince ("Czarny Książę" - Alexander). W sumie "Czarna Eskadra" zestrzeliła w ciągu 4 miesięcy 87 wrogich samolotów..
a sam Collishaw zestrzelił na Triplane 34 wrogie samoloty.