Hans dzwonimy

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Hans dzwonimy

Postprzez kwes » piątek, 13 maja 2011, 09:10

Witam,
po dłuższym leżakowaniu w szafie i nabieraniu mocy urzędowej przyszła pora by zacząć kończyć Dragon-owski zestaw German Communications Center w/Signal Troops nr 3826. W pierwotnym założeniu miał powstać mały punkt komunikacyjny ale okazało się że ilość przewodów skomplikowała sprawę. Ponieważ jest to początek końca brakuje tu parę dupereli (jakieś naczynia, papier itp.). Niestety pojawił się problem z zagospodarowaniem miejsca w lewym rogu. Zacząłem się zastanawiać co by tam wsadzić. Na początku myślałem o jakimś zwierzęciu (pies albo kot) ale doszedłem do wniosku że trzeba wstawić stół i obłożyć go mapami, książkami i jakimiś pudłami. Proszę również o ewentualne sugestie co by tam wsadzić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi.
kwes

Reklama

Re: Hans dzwonimy

Postprzez rollingstones » piątek, 13 maja 2011, 19:39

Bardzo interesujący pomysł - jednak zmienił by jedną rzecz żrobiłbym sciany z betonu i to samo z podłoga jako bunkier.
Na podłoge poukładam bym takie trapy drewniane - ńa ścianach zrobił resztki szalunków - może jakieś tablice do koordynat ognia itp pierdołki. Teraz te ściany wyglądają ciut wietnamsko ;o)
płotka
rollingstones

Postprzez kicus » piątek, 13 maja 2011, 19:58

Kafejka internetowa. :mrgreen: Tak mi się dziwnie skojarzyło.

Fajny pomysł ogólnie.
kicus

Postprzez Jaho63 » piątek, 13 maja 2011, 20:42

Podoba mi się podłoga, ściany wyglądają trochę na jakiegoś gotowca. Ekipa, mundury i sprzęt mi się podoba, staranne wykonanie (skala 1:35? ).
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Nugget » piątek, 13 maja 2011, 20:48

Jaho63 napisał(a): (skala 1:35? ).

Sądząc po zestawie German Communications Center w/Signal Troops nr 3826 to na 100% skala 1/35. Fajna podłoga.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez kwes » poniedziałek, 16 maja 2011, 11:57

Witam,
rzeczywiście podałem wszystko tylko nie skalę a jest to 1:35.
rollingstones napisał(a):Bardzo interesujący pomysł - jednak zmienił by jedną rzecz żrobiłbym sciany z betonu i to samo z podłoga jako bunkier.
Na podłoge poukładam bym takie trapy drewniane - ńa ścianach zrobił resztki szalunków - może jakieś tablice do koordynat ognia itp pierdołki. Teraz te ściany wyglądają ciut wietnamsko ;o)

Może innym razem dodając coś jeszcze w postaci enigmy, maszyny do pisania oraz większej centrali a taka wersja jak obecna mi odpowiada.
Co do samej podłogi to balsa z "wyrzeźbionymi" deskami pomalowana lakierobejcą a w łączenia desek wpuszczona olejna artystyczna do podkreślenia podziału. Jak wszystko wyschło to przykurzyłem mieszanką pigmentów ziemistych z MIG-a.
Ściany są z patyków do szaszłyków. Zastanawiałem się jeszcze nad zapałkami do kominka ale nie miałem ich pod ręką i tak zostało. Ściany potraktowane podobnie jak podłoga ale bez pigmentów. Jeszcze mam zamiar nad nimi popracować bo za bardzo się świecą.
Błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi.
kwes

Powrót do Dioramy - warsztat