el Rozito napisał(a): I nie mówcie, że w 72ce się nie da.

Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):faktycznie jak spod igły -.
Grzegorz2107 napisał(a):Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):faktycznie jak spod igły -.
O ile się nie mylę, był to fabrycznie nowy samolot, prosto z fabryki i co więcej, ostatni przyjęty do służby w RAF.
el Rozito napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Mecenas...Kolekcjoner... napisał(a):faktycznie jak spod igły -.
O ile się nie mylę, był to fabrycznie nowy samolot, prosto z fabryki i co więcej, ostatni przyjęty do służby w RAF.
... i nie latał, a kolektory wydechowe zardzewiały ot tak od deszczu. Czy to chcesz powiedzieć Grzegorz?
Grzegorz2107 napisał(a): Z innych śladów , które nie miały wielkich szans wystąpić, to te piękne długie okopcenia za lufami działek. Nie tylko z tego powodu, że 309 dywizjon nie używał ich bojowo, ale dlatego, że jak śmiem twierdzić, na Hurricane IIc okopcenia te wyglądały zupełnie inaczej.
Jacek Bzunek napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a): Z innych śladów , które nie miały wielkich szans wystąpić, to te piękne długie okopcenia za lufami działek. Nie tylko z tego powodu, że 309 dywizjon nie używał ich bojowo, ale dlatego, że jak śmiem twierdzić, na Hurricane IIc okopcenia te wyglądały zupełnie inaczej.
Brak udziału w walkach nie znaczy że z działek nie się nie strzelało.

Mecenas napisał(a):Na okopcenia nie miałem osobiście żadnego pomysłu ani dobrych materiałów, na których mógłbym się wzorować. Podpatrzyłem natomiast jeden fajny model na Hyperscale i mówiąc wprost "zgapiłem".

Mecenas napisał(a):Ja kojarzę skądś zdjęcie...

Mecenas napisał(a):Sorry, ale ja ich nie mam. Budując model bazowałem tylko na tym co znalazłem w necie lub dobrzy ludzie podesłali (artykuł z MH).

K.Y.Czart napisał(a):wiem, że nie powinienem skanować, ale i tak będę się smażył.
shivadog napisał(a):To jak już się gotujesz na smażenie, to napisz skąd są skany, może ktoś będzie chciał nabyć tą publikację.[/color]
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 19 gości