RAV napisał(a):Przemek - MaXus napisał(a):Ale "normalne" na tle kartoszki też będą?.
Dziwne masz upodobania... Jeszcze Tu-154 z kartoflem możnaby zrozumieć (zwłaszcza w czasach, kiedy nie kojarzył się z brzozą), ale P-61 to chyba z frytkami co najwyżej...
Rafał, a przyznaj, ale szczerze, naprawdę pomyślałeś, że pisząc to miałem na myśli nieszczęsny kartofel, czy to raczej chęć "pokazania" czegoś innego?

.
Rosyjski w podstawówce co prawda miałem, ale pozostała mi po nim praktycznie znajomość cyrylicy, więc dementuję: nie miałem na myśli kartofli.
RAV napisał(a):Jaho63 napisał(a):Może Przemkowi chodziło o karton?
Zakładam, że piszący wie, co pisze. Inne założenie byłoby lekceważeniem partnera w dyskusji. Gdyby chodziło mu o karton, to napisałby "karton". A skoro zadał sobie trud i napisał o kartoflu, na dodatek po rosyjsku, to najwidoczniej miał ku temu wyraźny powód, który - przyznaję - mnie zaintrygował.
Piszący wie co ma na myśli, nie zawsze wie co pisze. Tutaj akurat trudno nie było to wiedziałem

- chodziło mi o kartkę, karteluszkę; kartoszka to luźna moja wariacja na temat. Trudem więc było jedynie jej stworzenie. Dlaczego nie napisałem "karton" - jedyne, co mi przychodzi do głowy to: "nie wiem, tak sobie, może, żeby "szaro" nie było?".
Pytanie kierowałem do Sebastiana nawiązując w domyśle do galerii F-18, więc wydało mi się oczywistym, że pojmie, o co chodzi.
Sebastian, przepraszam za przydługi OT. Wróć: za przydługie odejście od tematu, żeby było jasno.
Teraz tak, jak trzeba było od razu: Seba, czy mógłbyś zrobić kilka tradycyjnych zdjęć na jednolitym tle, ze zbliżeniami, koniecznie tych "robionych" kalek.