Jura Model Festiwal 2011 - W Przygotowaniu

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Jura Model Festiwal 2011 - W Przygotowaniu

Postprzez waran » niedziela, 5 czerwca 2011, 17:31

Jestem już szczęśliwie w domu -WIELKIE UZNANIE ,PODZIW I PODZIĘKOWANIA dla Zbyszka Kaloty
,Kornika ,Timiego i reszty ludzi którzy przyczynili się do zorganizowania tak wspaniałej imprezy,z tak różnorodnymi atrakcjami.Wspaniałe miejsce ,wspaniali ludzie ,extra festiwal ,oby drugi i następne były jeszcze lepsze.Zbyszek dzisiejszą wyprawę na lotnisko zapamiętam do końca życia.DZIĘKUJĘ
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Reklama

Postprzez Timi » niedziela, 5 czerwca 2011, 18:04

Witam wszystkich. W końcu wyprowadziłem się z hali, zamieszkałem w niej w piątek o 11 a wyszedłem dzisiaj po 18, a mam dosłownie kilkaset metrów do domu.
Dzięki wielkie wszystkim za przybycie, nie wymienię wszystkich bo jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam.
Dziękuje chłopakom z IPMS Silesia i IPMS za ufundowanie pucharku, tak samo chłopakom z ISMR. Sklepom KSModel, Modelword, Modeltech, Besta i reszcie o całej reszcie którzy ufundowali część nagród rzeczowych dla uczestników.
Nie wszystko było tak jak sobie zaplanowaliśmy, ale to choroba wieku młodzieńczego i mam nadzieje że Jura Model Festiwal zagości na stałe w naszym modelarskim kalendarzu.

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za wizytę.

P.s prezentacje dokończymy i puścimy w eter coby każdy mógł zobaczyć co wygrywało :P

A tutaj pierwszy chyba artykuł o nas plus wyniki bez nagród specjalnych
http://www.wczestochowie.pl/kategoria/aktualnosci,region/1052,modelarze-sie-spisali
pozdrawiam
Tomasz Modłasiak
(a) Bułki (i tak) nie pikają!!

http://timimodelfactory.blogspot.com/
Timi

Postprzez kornik » niedziela, 5 czerwca 2011, 18:35

Witam Szanownych Kolegów

Podobnie jak kolega Timi, bardzo dziękuję wszystkim tym, którzy zdecydowali się zajechać do nas,aby zaprezentować swoje prace lub przynajmniej obejrzeć prace kolegów. Ta impreza była robiona z myślą o was i mamy nadzieję, że będziecie mieli o niej same ciepłe wspomnienia (nie tylko przez wysoką temperaturę 8-) ). Wielkie dzięki należą się również tym, który wspomagali nas w każdy możliwy sposób (fizyczny i duchowy).

Jestem już szczęśliwie w domu -WIELKIE UZNANIE ,PODZIW I PODZIĘKOWANIA dla Zbyszka Kaloty
,Kornika ,Timiego i reszty ludzi którzy przyczynili się do zorganizowania tak wspaniałej imprezy,z tak różnorodnymi atrakcjami.Wspaniałe miejsce ,wspaniali ludzie ,extra festiwal ,oby drugi i następne były jeszcze lepsze.Zbyszek dzisiejszą wyprawę na lotnisko zapamiętam do końca życia.DZIĘKUJĘ

Miło nam, że tak o nas piszesz kolego Waran. Cała przyjemność po naszej stronie :)

Jak już powiedział kolega Timi, zdarzyło nam się kilka "klopsów", ale jak wiadomo nie doświadcza ich tylko ten, który nic nie robi. Pozostaje tylko wyciągnąć z nich odpowiednie wnioski.

Serdeczne gratulacje dla wszystkich wyróżnionych!

Pozdrawiam
Kornik
Pamiętam o Wołyniu [*]
kornik

Postprzez Chrupek » niedziela, 5 czerwca 2011, 18:50

To i JA się dołączę do oceniających. Jak na pierwszy raz to Super! Hala, obsługa, organizacja wszystko. Grupy rekonstrukcyjne to był strzał w dychę!! A teraz kilka uwag: na koniec nagłośnienie nie dopisało i duszno było chodź sala klimatyzowana (chyba :) ) i jeden WIELKI do NAS WSZYSTKICH tzn wystawców : co i kto tak popędził z pakowaniem się?!
Piszę NAS bo i ja widząc, że na stołach zostało raptem kilka modeli spakowałem swoje. A przy rozdaniu nagród stoły były puste i smutne.
Timi następnym razem IPMS Silesia i IPMS Polska będą bardziej widocznie na hali :)
Pozdrawiam i Gratuluje
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez kapral » niedziela, 5 czerwca 2011, 19:27

To i ja skrobnę dwa słowa.
Panowie! Czapki z głów! Jeżeli taki był debiut to co będzie za rok? :shock:
Moje gratulacje. Wspaniałe miejsce, super warunki, oprawa palce lizać :P .
To miejsce ma klimat i odpowiednich ludzi, więc od jutra trzymam kciuki za "Jura Model Festiwal 2012".
P.S. Kto nie był niech żałuje, bo stracił dużo.
Pozdrowienia dla całej załogi :)
kapral

Postprzez Timi » niedziela, 5 czerwca 2011, 20:07

Chrupek za rok będziemy inaczej gadać ;o) Falstartu nie będzie.
Z nagłośnieniem była taka akcja że w sobotę wieczorem sobie je dostroiliśmy na pustej sali... gdy sala się zapełniła wyszła lipa. Poratowały nas slajdy, na których dokończenie zwyczajnie brakło czasu, stąd też czasami nie pojawiło się jakieś zdjęcie. Gośka która walczyła od rana z prezentacją obiecała że ją dokończy, ale poniedziałek, wtorek ma egzaminy więc koło środy wrzucę gdzieś na neta kompletną prezentacje, żeby każdy mógł zobaczyć kto i za co.
Upał faktycznie dał popalić, ale to chyba lepsze niż deszcz ;o)
Co do pustych stołów to każdy chciał już jechać, gdyż upał dał rade nam wszystkim.
Kapralu to my Ci dziękujemy za pomoc i za to że cały weekend służyłeś radą oraz dodatkową parą rąk.
Co będzie za rok?? Lepiej będzie, mam nadzieje że pójdzie w eter że było przyjemnie, my będziemy bogatsi o doświadczenia.
Do zobaczenia za rok, bo już pomału myślimy o JMF 2012 8-)
pozdrawiam
Tomasz Modłasiak
(a) Bułki (i tak) nie pikają!!

http://timimodelfactory.blogspot.com/
Timi

Postprzez Mecenas » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 07:40

Ja też serdecznie gratuluję organizatorom, impreza bardzo udana. Bardzo dobry wybór lokalizacji z przestronną, klimatyzowaną salą i dobrym oświetleniem, sporym parkingiem a do tego dobrym dojazdem. Atrakcje dookoła również z tego co widziałem mocno się podobały, pojazdy, giwery itd. Warto było wstać w niedzielę przed 6 rano i podjechać chociaż na parę godzin.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Hobby » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 22:52

W imieniu Inowrocławskiego Stowarzyszenia Modelarzy Redukcyjnych chciałbym podziękować i organizatorom i wszystkim z kim mieliśmy przyjemność się spotkać. Doskonałe miejsce, doskonale przygotowane do zawodów, bardzo sprawna praca biura zawodów, to wszystko musiało zaowocować powstaniem wspaniałego klimatu prawdziwego festiwalu modelarstwa.
Chcieliśmy też podziękować organizatorom, za zapewnienie nam, zwykłym szaraczkom modelarskim darmowego pokoju trzyosobowego z łazienką.

Poziom wykonania modeli imponujący. Szkoda było odchodzić od modeli aby skorzystać z innych atrakcji jakie zapewnili organizatorzy.

W na przyszły rok chciałbym zarezerwować 2-3 takie same pokoje i proszę o formularz zgłoszeniowy na Jura Festiwal 2012.
Niech Cię nie zraża myśl moja prosta, smutny efekt reform szkolnictwa.
Obrazek
11 Inowrocławski Konkurs Modelarski 22-23 kwietnia 2017
Hobby

Postprzez gufel » wtorek, 7 czerwca 2011, 07:06

Witam! Wpadłem na kilka godzin ale było bardzo sympatycznie dużo modeli i znane "twarze" - przynajmniej mnie :mrgreen: Szkoda, że nie mogłem zostać na noc a może i dobrze :lol: . Mam za to pytanko do modelarza, który wykonał Pz. 38 bodajże w Węgierskim malowaniu. Na tej winietce stała krowa i stąd moje pytanie z czego ona jest?? Plastik, żywica - bardzo mi się spodobała. :) Pzdr. Tymek "Gufel".
gufel

Postprzez Hobby » wtorek, 7 czerwca 2011, 07:24

Krowa jest z mięsa.... i to jest dziwne :roll: je trawę, a jest z mięsa... :shock: ... i jeszcze daje mleko :P
Obrazek
Hobby

Postprzez gufel » wtorek, 7 czerwca 2011, 09:05

Z mięsa powiadasz.... No tak w zasadzie bardzo odkrywcze stwierdzenia. W sumie ty też chyba jesteś z mięsa, ale nie wiem czy mleko dajesz?? :) Tak więc po tej radosnej wymianie stwierdzeń nad krowim być albo nie być nadal zapytuję z czego jest ta konkretna krowa.
gufel

Postprzez Mecenas » wtorek, 7 czerwca 2011, 09:18

Na imprezie w ogóle było kilka fajnych modeli, np. motocykle autorstwa Dariusza Becka, kuter patrolowy w skali 1:500 (sorry, nie pamiętam nazwy modelu ani autora, nie moja brocha, ale misteria wykonania mnie powaliła), łodzie latające Jacka Sznajdera, wystawka IPMS Silesia z Woodcockiem w 1:48 Szymona Grzywocza, PZL-24 w kanciatym kamuflażu i wiele wiele innych zasługujących na uznanie. Było też parę prac z forum, ale szczególnie zapamiętałem dioramy Kaprala "Sahara" i "Kroniki Wietnamskie". Firma Tenzan prezentowała na swoim stoisku nowe modele: RWD-10 oraz niespodziankę - malutkiego "Cykacza" z pionierskiego okresu polskiej awiacji. Czekam też na jakieś mniej lub bardziej oficjalne galerie :)
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Hobby » wtorek, 7 czerwca 2011, 09:24

Obrazek
Hobby

Postprzez Mecenas » wtorek, 7 czerwca 2011, 10:46

Dzięki Hobby. Bardzo fajny album.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez waran » wtorek, 7 czerwca 2011, 11:30

Nagrody za modele ,w postaci przejażdżki samochodem rajdowym, czy loty szybowcem i Cessną pozostaną niedoścignioną atrakcją tego festiwalu.Tak się złożyło że lot samolotem ,który miał się odbyć w sobotę ,z mojej winy odbyłem dzięki operatywności Zbyszka w niedzielę .Nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło ,w niedzielę na lotnisku odbywał się mały piknik ,można było podziwiać akrobacje małych samolotów,loty Dromadera i to dwumiejscowego ,oczywiście latał niezniszczalny Antek ,szybowce,Gawron .Można było podziwiać motory ,szybowce w hangarze ,prywatne samoloty ,a lot Cessną zwieńczył bardzo udany weekend na ziemi częstochowskiej :mrgreen: ,jeszcze raz podziękowania ,dla organizatorów i wszystkich ludzi z którymi miałem przyjemność rozmawiać i poznać osobiście
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea