Dla mnie sylwetka tego myśliwca jest wyjątkowa, inżynierowie wspaniale połączyli kadlub w układzie litery T oraz wloty powietrza tworząc piękną bryłę płatowca.
Model Hobby Bossa jest przeskalowny w dół z skali 1/48, części pasują, nie wymaga szpachlowania jedynie należy zwrócić uwagę na dokładność sklejenia i kontrolę spoin.
Sam model ma kilka baboli w pudełku (chodzi o najnowszą wesję F3), należy z dokumentacją zdjęciową dokonać sprawdzenia konkretnego egzemplarza, musiałem wykonać kalkomanię z godłem na stateczniku w własnym zakresie gdyż HB zrobił babola jak ma w zwyczaju.
Malowanie samolotu wykonałem kolorem Fs 36270, dedykowany FS 36320 jest zdecydowanie zbyt niebieskawy, dlatego kolor dobrałem na podstawie zdjęć i wylądu na żywo. Osłona kabiny oraz wiatrochron został pryśnięty mieszanką Tamoya Smoke oraz Clear Orange. Na koniec wykonałem trochę zacieków i okopceń, linie przyciemniono szarym waszem oraz pod farba bazową przebija delikatne cieniowanie. Są to stosukowo nowe samoloty więc trzeba uważać z brudem.
Model przedstawia samolot o numerze seryjnym 104, kod 7-HH w wersji F3 z jednostki EC 1/7 "Provence" z Saint-Dizier. Maszyna wykonywała turę bojową w Afganistanie w 2007 roku. Wykonałem wersję czysto myśliwską uzbrojoną w pociski Mica EM oraz IR.