Macio4ever napisał(a):Jacek Bzunek napisał(a):Macio4ever napisał(a):Jesteś pewien, że chcesz zostawić taśmę maskujacą na 2 tygodnie na modelu? Istnieje ryzyko, że zostanie Ci klej na powierzchni...
Zapewniam że nie zostanie pod warunkiem że to Tamiya.
Zapewniam, że doświadczyłem jak Tamiya zostawiła ślad... Poderwało farbę. Dlatego wyraziłem niepokój.

Kuba P. napisał(a):Macio4ever napisał(a):Jacek Bzunek napisał(a):Macio4ever napisał(a):Jesteś pewien, że chcesz zostawić taśmę maskujacą na 2 tygodnie na modelu? Istnieje ryzyko, że zostanie Ci klej na powierzchni...
Zapewniam że nie zostanie pod warunkiem że to Tamiya.
Zapewniam, że doświadczyłem jak Tamiya zostawiła ślad... Poderwało farbę. Dlatego wyraziłem niepokój.
To raczej wina nieodtłuszczonej powierzchni pod farbą niż taśmy. Mi zrywało po 20 minutach jak źle przygotowałem powierzchnię. Może też malowałeś jakąś specyficzną farbą?
Miałem za to taśmę całymi miesiącami na modelu i nie zauważyłem, żeby klej jakoś zostawał. Może coś tam się może stać po dłuższym czasie, nie wiem, ale jakoś specjalnie bym się nie bał na 2 tygodnie zostawić taśmy na modelu.

Aleksander napisał(a):Rynienki od kadłubowych MG pomalowałem za radą kolegów RLM 02, ale na tle kamuflażu prawie tego nie widać - może rzeczywiście były stalowe?

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości