BMW r75 Tamiya

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: BMW r75 Tamiya

Postprzez rollingstones » środa, 27 kwietnia 2011, 19:56

Nie będziemy nic przenosić - masz ochtę to otwórz sam nowy. Tu już Nuget zajmie się BMW.
Radziu nie gniewam się ;o)
płotka
rollingstones

Reklama

Postprzez Nugget » środa, 27 kwietnia 2011, 20:37

Panowie pokój już ? Nie ma się co kłócić o zbrodniarzy. To już było i miejmy nadzieję, że nie wróci więcej.
rollingstones napisał(a):Tu już Nuget zajmie się BMW

Trochę straciłem ochotę po tym wszystkim. Ale kiedyś powrócę do tego wątku

spiton napisał(a):I wypróbujemy ROMANa <-)).

Ciekaw jestem czy widział tą rozmowę.Jeszcze by sobie o mnie źle pomyślał

Powodzenia Panowie wsklejaniu modeli

Panzer graba na zgodę?
Nie było się o co kłócić. Czasami to co pisze trzeba "przefiltrować" tak jak napisałem jestem roztargnionym 14-sto latkiem, zmieniającym zainteresowania co miesiąc.
Pozdrawiam Stanisław Tarasek
Nugget

Postprzez Nugget » czwartek, 23 czerwca 2011, 20:27

Dobra trochę przyćmiło temat a zacząłem dłubać przy podstawce. Niestety chciałem prysnąć matem z puszki ale nie iem czemu zaczął świecić, mam nadzieje że pod surfacerem to zniknie. W podstawce zostało mi dodać co nie co zieleni ( może to jesieni ale coś dorobię). mam pytanie BMW mialo kamuflaż??
Obrazek
Nugget

Postprzez Nugget » wtorek, 19 lipca 2011, 18:21

Tą podstawkę to usunąłem. Kamuflaz na BMW rzadko się zdarzał i ten to może być s-f, ale to mój pierwszy w życiu kamuflaż został zrobiony od ręki. Pozostało pomalować odpowiednim kolorem siedzenia silnik przy którym zacząłem dłubać nie wiem czy dobry kolor. I nie wiem czy rurę wydechową też na inny kolor ?? Opony pomalować, i muszę się coś doradzić to dość stary model, i jestem załamany bo kalki zżółkły nie wiem co robić w miejscu gdzie powinny być białe są żółtawe czy da się im przywrócić kolor ? I już pytałem na jaki kolor tą rurę ?? Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi.'

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nugget

Postprzez siara1939 » wtorek, 19 lipca 2011, 19:05

Rure maluj jak rure wydechowa, ale z tylu- nad kolem tylnym masz oslone z blaszki, coby sobie pasazer nie popazyl prawej nogi. Pomaluj go w kolorze kamo. Siedzenia na czarno, a co do silnika, to lepiej poszukaj w necie- jest tam zdjec tego pojazdu od groma. Ja mam, ale to sa podstawy modelarstwa, wiec nawet mi sie nie chce linkowac zdjec.
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez Nugget » wtorek, 19 lipca 2011, 19:11

Wielkie dzieki siara no tak zastanawiałem się co to za osłona ok juz mam te zdjęcia.
Nugget

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat