Kilka rozgrzebanych modeli 1 Dyw Panc

Budujesz modele w 'małej' skali, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Kilka rozgrzebanych modeli 1 Dyw Panc

Postprzez mysiek13 » wtorek, 28 czerwca 2011, 08:33

Witam

Dawno się nie odzywałem z powodu zaangażowania w projekt MATI widoczny poniżej:

Obrazek

Chciałbym pokazać kilka modeli i poprosić Was o komentarze. Wszystkie są w fazie wykańczania i jeszcze dużo pracy do końca.

Shermany Dragonowskie, "dopancerzone' gąskami Revella i Eduarda. Detale, wash i podmalówki oraz załogi do dokończenia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wespe Leyland Retriever (model badzo słaby, wymaga ogromnej pracy :( ) Airfixowski Morris delikatnie przekonwertowany na "wireless radio van":

Obrazek

Obrazek

IBG Bedford QLB z blaszkami OKB Grigorov - bardzo mi się trudno sklejało w nim kabinę, jakoś podział technologiczny elementów pomyliłem i musiałem ją kilka razy rozklejać:( ogólnie jakoś mi nie przypadł do gustu ten Bedford i nie podoba mi się wynik końcowy - zastanawiam się nad przemalowaniem go ale szczerze mis sie nie chce :( :evil: :( Spróbowałem zaznaczyc na czrnym linie podziału farba szarą i jakoś to nie wyszło zbyt fajnie - macie może pomysł na rozwiązanie tego?

Bofors Airfixa z dużą ilością zmian- nowa tarcza, podwozie, fotele i celowniki etc - ale i tak czeka na detalowanie i malowanie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Proszę o komentarze i pozdrawiam

Michał
mysiek13

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Kilka rozgrzebanych modeli 1 Dyw Panc

Postprzez pawelc » wtorek, 28 czerwca 2011, 15:06

Sama idea projektu bardzo fajna, wykonanie moim zdanie również na bardzo dobrym poziomie. Wbrew obiegowej opinii, z niektórych Airfixów też da się coś wyciągnąć.

Spróbowałem zaznaczyc na czrnym linie podziału farba szarą i jakoś to nie wyszło zbyt fajnie - macie może pomysł na rozwiązanie tego?

Może przetrzeć te miejsca "suchym pędzlem" ?
pawelc

Postprzez Korowiow » wtorek, 28 czerwca 2011, 19:06

Dio bardzo fajnie sie zapowiada.Shermany super.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez spiton » wtorek, 28 czerwca 2011, 19:49

Pojazdy wygladaja super, ale cała scenka budzi mój niepokój.
spiton

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - warsztat