Dziś dla mnie wielki przełom w modelarstwie, pierwszy szmatolot w karierze gotowy. Szczerze mówiąc model dostałem w prezencie, inaczej z przełomu byłyby nici. Ale wracając do Fokkera w wersji E.V,"osa"

shivadog napisał(a):Widzę, że tak jak u mnie brakuje wiatrochronu.
Czy płat nie przechyla się w lewo?
J
jambus napisał(a):Mam nadzieję, że ten przełom zaowocuje kolejnymi modelami tego rodzaju.

el Rozito napisał(a):Nawet jak na debiut w kategorii szmatopłatów to spodziewałbym się czegoś więcej po tak, jak by nie było, doświadczonym modelarzu. Mogłeś jakoś pocieniować, żeby podkreślić fakturę materiału i w ogóle dla finezji; lotki wyglądają jakby nie były ruchome (nawet samo zapuszczenie linii przebiegającej przez krzyże wiele by dało), a dziwny (nieudany, sorry) zaciek pod silnikiem też realizmu nie dodaje... I te super błyszczące opony
waran napisał(a):Jeśli opony mają kolor czarny -to błąd.brak też linek prowadzących od zastrzału do boku kadłuba ,brak wiatrochronu, nie dość dobrze zaszpachlowane miejsce w płacie -środek ,po oderwaniu od ramki ,śmigło powinno być warstwowe i tak pomalowane ,ale najważniejsze pierwszy krok ku budowie szmatopłatów został zrobiony

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 17 gości