przez rollingstones » niedziela, 3 lipca 2011, 21:05
Scena ma potencjał- wyrzucił bym te trawy robiące za drzewo/krzewy - nie widziałem nigdy w naturze takiego tworu. Scence brak trochę spójności tematycznej - z jednej strony ma być zimowo błotnie a z drugiej strony sadzisz kwiaty. Moim zdaniem trzeba dać tu zeschłych korzeni jako krzewów z tyłu scenki jako tła, na ziemię dołożyć resztek śniegu, pojazd pomalować na szaro i zrobić mu resztki białego kamuflażu.
A ja dalej dłubię przy figurce jestem zadowolony z światło-cienia na płaszczu, trochę mnie to kosztowało czasu, by dojść do płynnych przejść. Zapraszam do komentowania. Na spodniach kamuflaż liść dębu.
Chłopie ta Twoja koncepcja to zupełnie przeskok jakościowy do poprzednich. Świetne malowanie portek u tego gościa. Jedyne co to popracuj nad balansem bieli i kadrowaniem. Jak widzisz fotki są różowe w bieli kartki a to znaczy, że biel Ci uciekła co zmienia barwę całej figurki. Ja sobie to wyobrażę ale nie każdy musi. Następna sprawa jak wspomniałem to kadrowanie. Obcinaj fotkę tak by na ekranie z każdej strony obiektu było powiedzmy z góra 3 centymetry powietrza i broń Boże jakiś zagięć tła. Tło ma uciec, obiekt jest treścią. To teoria do której dąże bo sam mam z tym czasem problem.
Zjęcia dużo lepszę, ale jeszcze nad kadrowaniem bym popracował. Patrząc na tą wspaniałą figurkę nie brnął bym jednak w kurtkę tylko jak na oficera przystało w kubrak ze skóry na podszyciu miśka lub nawet kożucha co ubarwiło by tą postać. Scena jest dość frywolna więc czemu oficer miałby nie być fikuśny. Ubarwnij tą scene a stanie się bardziej atrakcyjna.