Su-76M - MiniArt 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Su-76M - MiniArt 1/35

Postprzez author21 » czwartek, 14 lipca 2011, 06:56

Co do płukanek gasienic, to przede wszystkim domestos nie równy domestosowi. Uzywać należy ten zielony. Ja daje nieco więcej octu, niż domestosa, na oko 70-30. Ostatnio robione gasienice wyszły idealnie. Przedtem też czasem poprawialem. Al Friule maluje też czasem tak jak plastyki - podkład, wash, pigmenty itp.

Do malowania amunicji mozna zastosować kolor mosiądzu z humbrola, ale lepiej wymień amunicję na toczoną mosiężną, wtedy łuski zostają nie malowane.
author21

Reklama

Postprzez klajus » czwartek, 14 lipca 2011, 10:23

author21 napisał(a):Co do płukanek gasienic, to przede wszystkim domestos nie równy domestosowi. Uzywać należy ten zielony.

To prawda. Tylko z mojego doświadczenia lepiej sprawdzał się żółty...
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Korowiow » poniedziałek, 12 września 2011, 13:46

Coś tam słychać w tym projekcie ?
Niedługo również ruszam z budową Su 76 i jestem ciekaw.
Wracając do nienagwintowanej armaty to wydaje się, że to problem projektu tej lufy zrobionego przez RB.
W moim egzemplarzu jest ten sam problem, również nie mogłem dokręcić zamka wylotowego.
Jednakże pomyślałem, że mosiądz z którego wykonany jest zamek jest twardszy niż aluminium z którego zrobiona jest lufa i przy niewielkiej sile uda się nakręcić zamek. Udało się.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat